Berghofer Mühle Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego, 660 g

Chrupiący i świeży z własnego piekarnika

19,60 zł 21,99 zł -11%

(29,70 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 660 g

Jeszcze 7 sztuk dostępnych w magazynie

Dostawa do piątek, 4 kwietnia, jeśli zamówienie zostanie złożone do wtorek do 00:00 godz..

Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Najwyższa jakość
  • Idealny na przekąskę
  • Bez konserwantów

Nr art.: BHM-50, Zawartość: 660 g, EAN: 9120036991958

Kupowane często z Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Heimatliebe" - chleb żytni, 660 g

Berghofer Mühle Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego - 660 g Mieszanka do pieczenia
Berghofer Mühle Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego - 660 g 19,60 zł (29,70 zł / kg)
Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Heimatliebe" - chleb żytni, 660 g 20,37 zł (29,70 zł / kg)
Cena całkowita: 39,97 zł
Opis

Dzięki tej mieszance do pieczenia z łatwością upieczesz własny pyszny chleb najwyższej jakości. Składa się ona ze świeżo zmielonego ziarna i nie zawiera konserwantów ani sztucznych aromatów.

Do upieczenia potrzebujesz następujących składników:
9 g drożdży suszonych lub ½ kostki drożdży świeżych, ok. 465 g letniej wody

Przygotowanie:

  • W misce wymieszaj ok. 465 g letniej wody z drożdżami.
  • Dodaj mieszankę do pieczenia i krótko wymieszaj.
  • Czas ugniatania w robocie kuchennym: 7 – 10 min.
  • Ciasto ułożyć na posypanej mąką blacie, przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na ok. 45 minut.
  • Po upływie tego czasu uformuj ciasto chlebowe w okrągły lub owalny kształt i włóż do posypanego mąką koszyczka.
  • Następnie przykryj ciasto i pozwól mu ponownie wyrosnąć przez około 30 minut.
  • Dobrze rozgrzej piekarnik (np. gorące powietrze do 230°C).
  • Po wyrośnięciu ciasta wyłożyć je na rozgrzaną już blachę do pieczenia lub gorący kamień do pizzy i włożyć do piekarnika.
  • Po włożeniu chleba do piekarnika należy spryskać wodą, za pomocą butelki ze spryskiwaczem, blachę na której chleb jest pieczony, aby w piekarniku powstała para wodna.
  • Czas pieczenia ok. 10 minut w 230°C, następnie dalsze pieczenie w 180°C/185°C przez ok. 40-45 minut.
  • Po upieczeniu chleb powinien brzmieć „pusto” po stuknięciu w spód.
  • Pozostaw do ostygnięcia na kuchennym blacie i smacznego

Z opakowania powstanie ciasto do upieczenia ok. 1kg chleba

Marki: Berghofer Mühle
Pochodzenie: Austria
Uwaga dotycząca przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu
Właściwości: nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników
Pochodzenie surowca: Austria
Składniki

mąka żytnia, mąka pszenna, zakwas żytni razowy (pełnoziarnista mąka żytnia, woda pitna), sól, płatki ziemniaczane, przyprawy (kolendra, Nasiona kminku, koper, nasiona anyżu)

Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania 1357 / 324 kj / kcal
tłuszcz 1,5 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,2 g
węglowodany 65 g
  w tym cukier 1,8 g
białko 9,4 g
substancje balastowe 3,2 g
sól 2,5 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Berghofer Mühle Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder