Berghofer Mühle Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego, 660 g
Chrupiący i świeży z własnego piekarnika
17,99 zł
(27,26 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
-
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia chleb gryczany BIO
Z najlepszymi składnikami z rolnictwa ekologicznego
29,99 zł(59,98 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego
Chrupiący i świeży z własnego piekarnika
17,99 zł(27,26 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Heimatliebe" - chleb żytni
Mieszanka chlebowa dla koneserów dbających o zdrowie
17,99 zł(27,26 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Vertrauen ins Leben" - chleb wieloziarnisty
Z regionalnymi składnikami ze Styrii
19,99 zł(30,29 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Gelassenheit" - chleb orkiszowy z nasionami
Chleb wieloziarnisty do samodzielnego wypieku
19,99 zł(30,29 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do upieczenia chleba austriackiego " Vorschussbrot"
Klasyk z przeszłości
17,99 zł(27,26 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Lebensfreude" - chleb orkiszowy
Idealny do zdrowego odżywiania
21,99 zł(33,32 zł / kg)
Właściwości i zalety
- Najwyższa jakość
- Idealny na przekąskę
- Bez konserwantów
Nr art.: BHM-50, Zawartość: 660 g, EAN: 9120036991958
Opis
Dzięki tej mieszance do pieczenia z łatwością upieczesz własny pyszny chleb najwyższej jakości. Składa się ona ze świeżo zmielonego ziarna i nie zawiera konserwantów ani sztucznych aromatów.
Do upieczenia potrzebujesz następujących składników:
9 g drożdży suszonych lub ½ kostki drożdży świeżych, ok. 465 g letniej wody
Przygotowanie:
- W misce wymieszaj ok. 465 g letniej wody z drożdżami.
- Dodaj mieszankę do pieczenia i krótko wymieszaj.
- Czas ugniatania w robocie kuchennym: 7 – 10 min.
- Ciasto ułożyć na posypanej mąką blacie, przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na ok. 45 minut.
- Po upływie tego czasu uformuj ciasto chlebowe w okrągły lub owalny kształt i włóż do posypanego mąką koszyczka.
- Następnie przykryj ciasto i pozwól mu ponownie wyrosnąć przez około 30 minut.
- Dobrze rozgrzej piekarnik (np. gorące powietrze do 230°C).
- Po wyrośnięciu ciasta wyłożyć je na rozgrzaną już blachę do pieczenia lub gorący kamień do pizzy i włożyć do piekarnika.
- Po włożeniu chleba do piekarnika należy spryskać wodą, za pomocą butelki ze spryskiwaczem, blachę na której chleb jest pieczony, aby w piekarniku powstała para wodna.
- Czas pieczenia ok. 10 minut w 230°C, następnie dalsze pieczenie w 180°C/185°C przez ok. 40-45 minut.
- Po upieczeniu chleb powinien brzmieć „pusto” po stuknięciu w spód.
- Pozostaw do ostygnięcia na kuchennym blacie i smacznego
Z opakowania powstanie ciasto do upieczenia ok. 1kg chleba
Marki: | Berghofer Mühle |
---|---|
Pochodzenie: | Austria |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu |
Właściwości: | nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników |
Pochodzenie surowca: | Austria |
Składniki
- Roggenmehl
- mąka pszenna
- Roggenvollkornsauerteig
- mąka żytnia pełnoziarnista
- woda
- sól
- płatki ziemniaczane
- przyprawy
- kolendra
- kminek
- koper włoski
- anyż
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1357 / 324 kj / kcal |
tłuszcz | 1,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g |
węglowodany | 65 g |
w tym cukier | 1,8 g |
białko | 9,4 g |
substancje balastowe | 3,2 g |
sól | 2,5 g |