Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia chleba Raabtal, 660 g
Zapakowana w rustykalną lnianą torbę
27,99 zł
(42,41 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
-
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia chleb gryczany BIO
Z najlepszymi składnikami z rolnictwa ekologicznego
29,99 zł(59,98 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego
Chrupiący i świeży z własnego piekarnika
17,99 zł(27,26 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Heimatliebe" - chleb żytni
Mieszanka chlebowa dla koneserów dbających o zdrowie
17,99 zł(27,26 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Vertrauen ins Leben" - chleb wieloziarnisty
Z regionalnymi składnikami ze Styrii
19,99 zł(30,29 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Gelassenheit" - chleb orkiszowy z nasionami
Chleb wieloziarnisty do samodzielnego wypieku
19,99 zł(30,29 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do upieczenia chleba austriackiego " Vorschussbrot"
Klasyk z przeszłości
17,99 zł(27,26 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Lebensfreude" - chleb orkiszowy
Idealny do zdrowego odżywiania
21,99 zł(33,32 zł / kg)
Właściwości i zalety
- Z najlepszych składników z regionu
- Z anyżem, kminkiem i koprem włoskim
- Wykwintne składniki
Nr art.: BHM-34, Zawartość: 660 g, EAN: 9120036990579
Opis
Z okazji 175. rocznicy Berghofer Mühle Liane Berghofer i jej zespół ponownie stworzyli specjalne mieszanki do pieczenia.
Składniki tego chleba zostały starannie wybrane. Najlepsza przyprawa do chleba, składająca się z kolendry, anyżu, kminku i kopru włoskiego, czyni tę mieszankę do pieczenia tak wyjątkową. Chleb idealnie komponuje się ze świeżymi produktami do smarowania lub delikatną surową szynką.
Dodatkowe informacje:
- Do mieszanki do pieczenia należy dodać tylko drożdże i wodę.
- Zapakowana w lnianą torbę
- Wystarczy na ok. 1 kg chleba
Przygotowanie:
- Wymieszaj w misce 475 g letniej wody z drożdżami (6 g drożdży suchych lub 1/2 świeżych drożdży).
- Dodaj mieszankę do pieczenia i krótko wymieszaj drewnianą łyżką.
- Maszyna do ugniatania: Czas ugniatania: 3 minuty powoli, 2 minuty intensywniej.
- Ciasto połóż na posypanej mąką powierzchni roboczej i pozostaw w temperaturze pokojowej na ok. 30 minut.
- Później uformuj ciasto i umieść je w koszyku do wyrastania ciasta.
- Następnie przykryj i odstaw ciasto na kolejne 20 minut.
- W międzyczasie dobrze rozgrzej piekarnik (np. gorące powietrze do 230°C)
- Następnie połóż chleb na gorącej blaszce do pieczenia lub gorącym kamieniu do pizzy i włóż do piekarnika.
- Spryskaj kilkakrotnie dno pieca wodą za pomocą butelki z rozpylaczem, aby wytworzyła się odpowiednia para.
- Czas pieczenia ok. 10 minut w temperaturze 230°C, a następnie kontynuuj pieczenie w temperaturze 185°C przez ok. 45 minut.
- Po upieczeniu chleb musi wydawać się „pusty” po stuknięciu w spód.
- Ostudź na ruszcie piekarnika, a następnie delektuj się smakiem.
Marki: | Berghofer Mühle |
---|---|
Pochodzenie: | Austria |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu |
Właściwości: | nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników |
Pochodzenie surowca: | Austria |
Składniki
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1264 / 302 kj / kcal |
tłuszcz | 1,6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g |
węglowodany | 62 g |
w tym cukier | 1,2 g |
białko | 9,8 g |
sól | 1,8 g |
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia chleba Raabtal
1 recenzja klienta w innym języku
5 gwiazdek | | 4 | (100%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
4 oceny
Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.
- Nie jest dostępna żadna recenzja