Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia chleb gryczany BIO, 500 g
Z najlepszymi składnikami z rolnictwa ekologicznego
29,99 zł
(59,98 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
-
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia chleb gryczany BIO
Z najlepszymi składnikami z rolnictwa ekologicznego
29,99 zł(59,98 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego
Chrupiący i świeży z własnego piekarnika
17,99 zł(27,26 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Heimatliebe" - chleb żytni
Mieszanka chlebowa dla koneserów dbających o zdrowie
17,99 zł(27,26 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Vertrauen ins Leben" - chleb wieloziarnisty
Z regionalnymi składnikami ze Styrii
19,99 zł(30,29 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Gelassenheit" - chleb orkiszowy z nasionami
Chleb wieloziarnisty do samodzielnego wypieku
19,99 zł(30,29 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do upieczenia chleba austriackiego " Vorschussbrot"
Klasyk z przeszłości
17,99 zł(27,26 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Lebensfreude" - chleb orkiszowy
Idealny do zdrowego odżywiania
21,99 zł(33,32 zł / kg)
Właściwości i zalety
- Bezglutenowe
- Bez konserwantów
- Bez dodatku sztucznych aromatów
Nr art.: BHM-30, Zawartość: 500 g, EAN: 9120036991385
Opis
Mieszanki do pieczenia Berghofer Mühle składają się ze świeżo zmielonych zbóż i najlepszych składników. W prosty sposób upieczesz świeży chleb. Mieszanki chlebowe nadają się również do maszyny do pieczenia.
Potrzebne składniki:
400ml letniej wody, 2 łyżki oleju, 11g suchych drożdży
Przygotowanie:
- W misce wymieszać ok. 400 ml letniej wody z drożdżami i olejem.
- Dodać mieszankę do pieczenia.
- Szybko i energicznie zagnieść, aby uzyskać gładką masę.
- Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką (mąką ryżową) formy, przykryć i odstawić na ok. 45 minut w temperaturze pokojowej.
- Rozgrząć dobrze piekarnik (np. gorące powietrze do 200°C).
- Wsunąć formę do nagrzanego piekarnika.
- Natychmiast po włożeniu spryskać podłoże wodą za pomocą butelki z rozpylaczem tak, aby powstała para.
- Czas pieczenia ok. 45 - 60 min.
- Po upieczeniu chleb uderzany w spód musi wydawać się „pusty”.
- Ostudzić na kratce z piekarnika i gotowe.
Marki: | Berghofer Mühle |
---|---|
Forma diety: | Bez glutenu |
Pochodzenie: | Austria |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu |
Właściwości: | bezglutenowy, nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników |
Pochodzenie surowca: | Austria |
Składniki
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1390 / 332 kj / kcal |
tłuszcz | 0,4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
węglowodany | 77 g |
w tym cukier | 2,8 g |
białko | 3,8 g |
substancje balastowe | 2,8 g |
sól | 2,7 g |