Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Lebensfreude" - chleb orkiszowy, 660 g
Idealny do zdrowego odżywiania
22,68 zł 25,99 zł -13%
(34,36 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
-
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia chleb gryczany BIO
Z najlepszymi składnikami z rolnictwa ekologicznego
29,23 zł 32,99 zł(58,46 zł / kg) -
-
-
-
Berghofer Mühle
Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego
Chrupiący i świeży z własnego piekarnika
19,60 zł 21,99 zł(29,70 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Heimatliebe" - chleb żytni
Mieszanka chlebowa dla koneserów dbających o zdrowie
20,37 zł 22,99 zł(30,86 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Vertrauen ins Leben" - chleb wieloziarnisty
Z regionalnymi składnikami ze Styrii
21,91 zł 24,99 zł(33,20 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Gelassenheit" - chleb orkiszowy z nasionami
Chleb wieloziarnisty do samodzielnego wypieku
20,37 zł 22,99 zł(30,86 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do upieczenia chleba austriackiego " Vorschussbrot"
Klasyk z przeszłości
18,83 zł 20,99 zł(28,53 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Lebensfreude" - chleb orkiszowy
Idealny do zdrowego odżywiania
22,68 zł 25,99 zł(34,36 zł / kg)
Właściwości i zalety
- Delikatnie orzechowy smak
- Najlepsze składniki z regionu
- Bez żadnych sztucznych dodatków
Nr art.: BHM-43, Zawartość: 660 g, EAN: 9120036991873
Kupowane często z Berghofer Mühle Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego, 660 g


Opis
Orkisz zawiera wysokiej jakości białko, witaminy i minerały. Wysoka zawartość błonnika i nienasyconych kwasów tłuszczowych sprawia, że orkisz jest tak wyjątkowy. Z tą mieszanką do pieczenia możesz w mgnieniu oka stworzyć delikatny chleb orkiszowy.
Proszę przygotować następujące świeże składniki:
9 g suchych drożdży lub ½ kostki świeżych drożdży, ok. 440 g letniej wody
Przygotowanie:
- W misce wymieszaj ok. 440 g letniej wody z drożdżami
- Dodaj mieszankę do pieczenia i krótko wymieszaj
- Czas wyrabiania (maszynowy): 7 - 10 min
- Ciasto wyłóż na oprószony mąką blat, przykryj i odstaw w temperaturze pokojowej na ok. 30 minut
- Po upływie czasu uformuj z ciasta chlebowego bochenek i włóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem.
- Następnie przykryj ciasto i pozostaw do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut
- Dobrze rozgrzej piekarnik (np. termoobieg do 230°C)
- Po czasie wyrastania włóż ciasto do formy do pieczenia w piekarniku
- Natychmiast po włożeniu do piekarnika spryskaj podłogę kilka razy butelką z rozpylaczem, aby wytworzyło się dużo pary
- Czas pieczenia ok. 10 minut w 230 °C, następnie pieczenie w 180 °C przez ok. 40 minut
- 10-15 minut przed końcem pieczenia należy odwrócić chleb z formy (tylko przy użyciu papieru do pieczenia) i dokończyć pieczenie bez formy
- Po upieczeniu chleb powinien brzmieć „pusto” po postukaniu w spód
- Pozostaw do ostygnięcia i gotowe
Mieszanka do wypieku daje masę wypiekową ok. 1 kg chleba orkiszowego.
Marki: | Berghofer Mühle |
---|---|
Pochodzenie: | Austria |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu |
Właściwości: | nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników |
Pochodzenie surowca: | Austria |
Składniki
mąka orkiszowa, razowa mąka orkiszowa, płatki ziemniaczane, Pełnoziarnista orkisz zakwas (razowa mąka orkiszowa, woda pitna), mąka ze słodu jęczmiennego, sól, przyprawy (kolendra, Nasiona kminku, koper, nasiona anyżu)
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1449 / 346 kj / kcal |
tłuszcz | 1,8 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
węglowodany | 61,2 g |
w tym cukier | 2 g |
białko | 14,2 g |
substancje balastowe | 5,8 g |
sól | 2,1 g |