Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Lebensfreude" - chleb orkiszowy, 660 g

Idealny do zdrowego odżywiania

22,68 zł 25,99 zł -13%

(34,36 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 660 g

Jeszcze 5 sztuk dostępnych w magazynie

Dostawa do piątek, 4 kwietnia, jeśli zamówienie zostanie złożone do wtorek do 00:00 godz..

Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Delikatnie orzechowy smak
  • Najlepsze składniki z regionu
  • Bez żadnych sztucznych dodatków

Nr art.: BHM-43, Zawartość: 660 g, EAN: 9120036991873

Kupowane często z Berghofer Mühle Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego, 660 g

Mieszanka do pieczenia Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego, 660 g
Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Lebensfreude" - chleb orkiszowy - 660 g 22,68 zł (34,36 zł / kg)
Berghofer Mühle Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego, 660 g 19,60 zł (34,36 zł / kg)
Cena całkowita: 42,28 zł
Opis

Orkisz zawiera wysokiej jakości białko, witaminy i minerały. Wysoka zawartość błonnika i nienasyconych kwasów tłuszczowych sprawia, że orkisz jest tak wyjątkowy. Z tą mieszanką do pieczenia możesz w mgnieniu oka stworzyć delikatny chleb orkiszowy.

Proszę przygotować następujące świeże składniki:
9 g suchych drożdży lub ½ kostki świeżych drożdży, ok. 440 g letniej wody

Przygotowanie:

  • W misce wymieszaj ok. 440 g letniej wody z drożdżami
  • Dodaj mieszankę do pieczenia i krótko wymieszaj
  • Czas wyrabiania (maszynowy): 7 - 10 min
  • Ciasto wyłóż na oprószony mąką blat, przykryj i odstaw w temperaturze pokojowej na ok. 30 minut
  • Po upływie czasu uformuj z ciasta chlebowego bochenek i włóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem.
  • Następnie przykryj ciasto i pozostaw do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut
  • Dobrze rozgrzej piekarnik (np. termoobieg do 230°C)
  • Po czasie wyrastania włóż ciasto do formy do pieczenia w piekarniku
  • Natychmiast po włożeniu do piekarnika spryskaj podłogę kilka razy butelką z rozpylaczem, aby wytworzyło się dużo pary
  • Czas pieczenia ok. 10 minut w 230 °C, następnie pieczenie w 180 °C przez ok. 40 minut
  • 10-15 minut przed końcem pieczenia należy odwrócić chleb z formy (tylko przy użyciu papieru do pieczenia) i dokończyć pieczenie bez formy
  • Po upieczeniu chleb powinien brzmieć „pusto” po postukaniu w spód
  • Pozostaw do ostygnięcia i gotowe

Mieszanka do wypieku daje masę wypiekową ok. 1 kg chleba orkiszowego.

Marki: Berghofer Mühle
Pochodzenie: Austria
Uwaga dotycząca przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu
Właściwości: nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników
Pochodzenie surowca: Austria
Składniki

mąka orkiszowa, razowa mąka orkiszowa, płatki ziemniaczane, Pełnoziarnista orkisz zakwas (razowa mąka orkiszowa, woda pitna), mąka ze słodu jęczmiennego, sól, przyprawy (kolendra, Nasiona kminku, koper, nasiona anyżu)

Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania 1449 / 346 kj / kcal
tłuszcz 1,8 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3 g
węglowodany 61,2 g
  w tym cukier 2 g
białko 14,2 g
substancje balastowe 5,8 g
sól 2,1 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Lebensfreude" - chleb orkiszowy

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Mieszanka do pieczenia "Lebensfreude" - chleb orkiszowy", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder