Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Lebensfreude" - chleb orkiszowy, 660 g
Idealny do zdrowego odżywiania
21,99 zł
(33,32 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
-
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia chleb gryczany BIO
Z najlepszymi składnikami z rolnictwa ekologicznego
29,99 zł(59,98 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego
Chrupiący i świeży z własnego piekarnika
17,99 zł(27,26 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Heimatliebe" - chleb żytni
Mieszanka chlebowa dla koneserów dbających o zdrowie
17,99 zł(27,26 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Vertrauen ins Leben" - chleb wieloziarnisty
Z regionalnymi składnikami ze Styrii
19,99 zł(30,29 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Gelassenheit" - chleb orkiszowy z nasionami
Chleb wieloziarnisty do samodzielnego wypieku
19,99 zł(30,29 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do upieczenia chleba austriackiego " Vorschussbrot"
Klasyk z przeszłości
17,99 zł(27,26 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Lebensfreude" - chleb orkiszowy
Idealny do zdrowego odżywiania
21,99 zł(33,32 zł / kg)
Właściwości i zalety
- Delikatnie orzechowy smak
- Najlepsze składniki z regionu
- Bez żadnych sztucznych dodatków
Nr art.: BHM-43, Zawartość: 660 g, EAN: 9120036991873
Opis
Orkisz zawiera wysokiej jakości białko, witaminy i minerały. Wysoka zawartość błonnika i nienasyconych kwasów tłuszczowych sprawia, że orkisz jest tak wyjątkowy. Z tą mieszanką do pieczenia możesz w mgnieniu oka stworzyć delikatny chleb orkiszowy.
Proszę przygotować następujące świeże składniki:
9 g suchych drożdży lub ½ kostki świeżych drożdży, ok. 440 g letniej wody
Przygotowanie:
- W misce wymieszaj ok. 440 g letniej wody z drożdżami
- Dodaj mieszankę do pieczenia i krótko wymieszaj
- Czas wyrabiania (maszynowy): 7 - 10 min
- Ciasto wyłóż na oprószony mąką blat, przykryj i odstaw w temperaturze pokojowej na ok. 30 minut
- Po upływie czasu uformuj z ciasta chlebowego bochenek i włóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem.
- Następnie przykryj ciasto i pozostaw do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut
- Dobrze rozgrzej piekarnik (np. termoobieg do 230°C)
- Po czasie wyrastania włóż ciasto do formy do pieczenia w piekarniku
- Natychmiast po włożeniu do piekarnika spryskaj podłogę kilka razy butelką z rozpylaczem, aby wytworzyło się dużo pary
- Czas pieczenia ok. 10 minut w 230 °C, następnie pieczenie w 180 °C przez ok. 40 minut
- 10-15 minut przed końcem pieczenia należy odwrócić chleb z formy (tylko przy użyciu papieru do pieczenia) i dokończyć pieczenie bez formy
- Po upieczeniu chleb powinien brzmieć „pusto” po postukaniu w spód
- Pozostaw do ostygnięcia i gotowe
Mieszanka do wypieku daje masę wypiekową ok. 1 kg chleba orkiszowego.
Marki: | Berghofer Mühle |
---|---|
Pochodzenie: | Austria |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu |
Właściwości: | nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników |
Pochodzenie surowca: | Austria |
Składniki
- mąka orkiszowa
- pełnoziarnista mąka orkiszowa
- płatki ziemniaczane
- Pełnoziarnista orkisz zakwas
- pełnoziarnista mąka orkiszowa
- woda
- mąka ze słodu jęczmiennego
- sól
- przyprawy
- kolendra
- kminek
- koper włoski
- anyż
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1449 / 346 kj / kcal |
tłuszcz | 1,8 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
węglowodany | 61,2 g |
w tym cukier | 2 g |
białko | 14,2 g |
substancje balastowe | 5,8 g |
sól | 2,1 g |