Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia chleba z pradawnego zboża, 660 g
Unikalny smak
32,99 zł
(49,98 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
-
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia chleb gryczany BIO
Z najlepszymi składnikami z rolnictwa ekologicznego
29,99 zł(59,98 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego
Chrupiący i świeży z własnego piekarnika
17,99 zł(27,26 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Heimatliebe" - chleb żytni
Mieszanka chlebowa dla koneserów dbających o zdrowie
17,99 zł(27,26 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Vertrauen ins Leben" - chleb wieloziarnisty
Z regionalnymi składnikami ze Styrii
19,99 zł(30,29 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Gelassenheit" - chleb orkiszowy z nasionami
Chleb wieloziarnisty do samodzielnego wypieku
19,99 zł(30,29 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do upieczenia chleba austriackiego " Vorschussbrot"
Klasyk z przeszłości
17,99 zł(27,26 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Lebensfreude" - chleb orkiszowy
Idealny do zdrowego odżywiania
21,99 zł(33,32 zł / kg)
Właściwości i zalety
- Łagodny orzechowy smak
- Jednolita średnio brązowa skórka
- W ładnej lnianej torbie
Nr art.: BHM-35, Zawartość: 660 g, EAN: 9120036990586
Opis
Z okazji 175. rocznicy Berghofer Mühle Liane Berghofer i jej zespół ponownie stworzyli specjalne mieszanki do pieczenia.
Chrupiące na zewnątrz, puszyste od wewnątrz. Ta mieszanka do pieczenia składa się ze specjalnych składników, tj. regionalna mąka i delikatne przyprawy chlebowe, tj. kminek, anyż i koper włoski. Smak jest łagodny orzechowy i świetnie smakuje ze pikantnymi lub słodkimi pastami.
Dodatkowe informacje:
- Do mieszanki do pieczenia należy dodać tylko drożdże i wodę.
- Zapakowane są w lnianą torbę
- Wystarczy na ok. 1 kg chleba
Przygotowanie:
- Wymieszaj w misce 440 g letniej wody z drożdżami (6 g drożdży suchych lub 1/2 świeżych drożdży).
- Dodaj mieszankę do pieczenia i krótko wymieszaj drewnianą łyżką.
- Maszyna do ugniatania: Czas ugniatania: 5 minut powoli, 3 minuty intensywniej.
- Ciasto połóż na posypanej mąką powierzchni roboczej i pozostaw w temperaturze pokojowej na ok. 30 minut.
- Później uformuj ciasto i umieść je w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Następnie pozostaw ciasto przykryte przez kolejne 30 minut.
- W międzyczasie dobrze rozgrzej piekarnik (np. gorące powietrze do 230°C).
- Po upływie czasu włóż chleb do formy do pieczenia w piekarniku.
- Przed włożeniem formy spryskaj kilkakrotnie dno pieca wodą za pomocą butelki z rozpylaczem, aby wytworzyła się odpowiednia para.
- Czas pieczenia ok. 10 minut w temperaturze 230°C, następnie kontynuuj pieczenie w temperaturze 180°C przez ok. 40 minut.
- 10-15 minut przed końcem pieczenia wyjmij chleb z formy i piecz bez foremki.
- Po upieczeniu chleb musi wydawać się „pusty” po stuknięciu w spód.
- Ostudź na ruszcie piekarnika, a następnie delektuj się smakiem.
Marki: | Berghofer Mühle |
---|---|
Pochodzenie: | Austria |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu |
Właściwości: | nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników |
Pochodzenie surowca: | Austria |
Składniki
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1298 / 310 kj / kcal |
tłuszcz | 1,4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
węglowodany | 65 g |
w tym cukier | 1,5 g |
białko | 9,6 g |
sól | 1,8 g |
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia chleba z pradawnego zboża
1 recenzja klienta w innym języku
5 gwiazdek | | 1 | (100%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
1 ocena
Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.
- Nie jest dostępna żadna recenzja