Przepis na polski piernik świąteczny
Piernik to nieodzowny element Świąt Bożego Narodzenia w Polsce. Ciasto pełne korzennych aromatów, o pysznym, intensywnym smaku gości w prawie każdym polskim domu. Poznaj przepis na polski piernik poniżej.
Piernik to nieodzowny element Świąt Bożego Narodzenia w Polsce. Ciasto pełne korzennych aromatów, o pysznym, intensywnym smaku gości w prawie każdym polskim domu. Poznaj przepis na polski piernik poniżej.
Myślisz, że Chutney to przysmak leniwych kucharzy? Nic bardziej mylnego! W ekskluzywnym świecie kulinarnym tworzenie tych sosów uważne jest za za najwyższą dyscyplinę. Nie dzieje się tak bez przyczyny - Chutney uzupełniają wiele potraw, sprawiają,...
Co sprawia, że pieczone jabłka smakują jeszcze lepiej? Na co zwrócić uwagę podczas ich przygotowania i co warto dodać - tego dowiesz się z naszego artykułu.
Zupa gulaszowa pochodzi z Węgier i jest tam przygotowywana na wiele różnych sposób. Przedstawiamy krótko historię tej potrawy i mamy przepis na jej tradycyjne wykonanie.
Tartuflanghe to specjalista od trufli, który pochodzi z Piemontu. Swoimi innowacyjnymi produktami z tych wykwintnych grzybów podbił on serca smakoszy na całym świecie. Dzięki produktom marki Ty też możesz wyczarować bez wysiłku wykwintne posiłki.
Polenta to starożytne, tradycyjnie danie na bazie kukurydzy, które od dawna jest podstawą ubogiej kuchni północnych Włoch. Obecnie można się nią cieszyć w wielu odmianach.
Miód zawiera oczywiście dużo cukru, jednak jest to głównie fruktoza i glukoza. Jest on jednak jedną z najlepszych alternatyw dla tradycyjnego cukru.
Dzięki wspaniałym mieszankom przypraw dla smakoszy marki Herbaria jesień będzie po prostu pyszna. Spraw, aby Twoje kubki smakowe oszalały i zainspiruj się naszymi przepisami.
Fika. Prawdopodobnie termin, który większość ludzi kojarzy ze Szwecją. A czego nie powinno zabraknąć pijąc biesiadną kawę w Szwecji? Zgadza się: bułeczki cynamonowej! 4 października Szwedzi świętują dzień Kanebullensa - dzień bułeczki cynamonowej!
Prosta, ale dobra kuchnia lubi gotować z naturalnymi smakami. Jak je uchwycić w stanie nienaruszonym, wykorzystać do celów kulinarnych i dlaczego eksperymentowanie nigdy nie jest złe - tego dowiesz się z naszego artykułu.
Lato wypełnione jest przyjęciami przy grillu i innymi uroczystościami. Oczywiście wielu rzeczy nie powinno tu zabraknąć. W Czechach jednak przede wszystkim na stole znajdują się domowe placki ziemniaczane. Oto przepis!
Czy masz jakąś alternatywę dla sałatki, zamówionej pizzy czy koktajlu w upalne dni i wieczory? Przedstawiamy: nowe wegetariańskie przysmaki od innowacyjnych producentów!
Dzięki wielu konkretnym działaniom ekologicznym pomagamy zminimalizować nasz wpływ na środowisko i klimat.