Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Vertrauen ins Leben" - chleb wieloziarnisty, 660 g
Z regionalnymi składnikami ze Styrii
19,99 zł
(30,29 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
-
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia chleb gryczany BIO
Z najlepszymi składnikami z rolnictwa ekologicznego
29,99 zł(59,98 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego
Chrupiący i świeży z własnego piekarnika
17,99 zł(27,26 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Heimatliebe" - chleb żytni
Mieszanka chlebowa dla koneserów dbających o zdrowie
17,99 zł(27,26 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Vertrauen ins Leben" - chleb wieloziarnisty
Z regionalnymi składnikami ze Styrii
19,99 zł(30,29 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Gelassenheit" - chleb orkiszowy z nasionami
Chleb wieloziarnisty do samodzielnego wypieku
19,99 zł(30,29 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do upieczenia chleba austriackiego " Vorschussbrot"
Klasyk z przeszłości
17,99 zł(27,26 zł / kg) -
Berghofer Mühle
Mieszanka do pieczenia "Lebensfreude" - chleb orkiszowy
Idealny do zdrowego odżywiania
21,99 zł(33,32 zł / kg)
Właściwości i zalety
- Mąka żytnia, orkiszowa i pszenna
- Bez substancji konserwujących
- Dobrze sprawdza się w piekarniku
Nr art.: BHM-48, Zawartość: 660 g, EAN: 9120036991934
Opis
Mieszanka dobrego chleba z mąki żytniej, razowej orkiszowej i pszennej - dzięki temu świeże pieczywo masz zawsze w domu. Przygotowanie jest nieskomplikowane: wystarczy włożyć chleb do foremki i upiec w zwykłym piekarniku. Plus: receptura nie zawiera żadnych sztucznych dodatków.
Potrzebujesz następujących świeżych składników:
9 g drożdży suchych lub ½ kostki drożdży świeżych, ok. 430 g letniej wody,
1 łyżka oleju słonecznikowego
Przygotowanie:
- W misce wymieszaj ok. 430 g letniej wody z drożdżami i olejem słonecznikowym
- Dodaj mieszankę do pieczenia i krótko wymieszaj
- Czas wyrabiania (maszynowy): 7 - 10 min
- Ciasto wyłożyć na oprószony mąką blat, przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na ok. 30 minut
- Po upływie czasu uformować z ciasta chlebowego bochenek i włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem
- Następnie przykryj ciasto i pozostaw do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut
- Dobrze rozgrzej piekarnik (np. termoobieg do 230°C)
- Po czasie wyrastania włożyć ciasto do formy do pieczenia w piekarniku
- Natychmiast po wepchnięciu spryskać podłogę kilka razy butelką z rozpylaczem, aby wytworzyło się dużo pary
- Piec ok. 10 minut w temperaturze 230°C, następnie piec dalej w temperaturze 180°/185°C przez ok. 40 - 45 minut
- 10-15 minut przed końcem pieczenia odwrócić chleb z formy (konieczne tylko z papierem do pieczenia) i dokończyć pieczenie bez formy
- Po upieczeniu chleb powinien brzmieć „pusto” po postukaniu w spód
- Pozostaw do ostygnięcia
Mieszanka do pieczenia daje masę wypieku około 1 kg świeżego chleba.
Marki: | Berghofer Mühle |
---|---|
Pochodzenie: | Austria |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu |
Właściwości: | nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników |
Pochodzenie surowca: | Austria |
Składniki
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1424 / 340 kj / kcal |
tłuszcz | 1,7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g |
węglowodany | 67,5 g |
w tym cukier | 2,6 g |
białko | 9,4 g |
substancje balastowe | 6,6 g |
sól | 1,8 g |