Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Vertrauen ins Leben" - chleb wieloziarnisty, 660 g

Z regionalnymi składnikami ze Styrii

21,91 zł 24,99 zł -12%

(33,20 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 660 g

Jeszcze 4 sztuki dostępne w magazynie

Dostawa do piątek, 4 kwietnia, jeśli zamówienie zostanie złożone do wtorek do 00:00 godz..

Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Mąka żytnia, orkiszowa i pszenna
  • Bez substancji konserwujących
  • Dobrze sprawdza się w piekarniku

Nr art.: BHM-48, Zawartość: 660 g, EAN: 9120036991934

Kupowane często z Berghofer Mühle Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego, 660 g

Mieszanka do pieczenia Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego, 660 g
Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Vertrauen ins Leben" - chleb wieloziarnisty - 660 g 21,91 zł (33,20 zł / kg)
Berghofer Mühle Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego, 660 g 19,60 zł (33,20 zł / kg)
Cena całkowita: 41,51 zł
Opis

Mieszanka dobrego chleba z mąki żytniej, razowej orkiszowej i pszennej - dzięki temu świeże pieczywo masz zawsze w domu. Przygotowanie jest nieskomplikowane: wystarczy włożyć chleb do foremki i upiec w zwykłym piekarniku. Plus: receptura nie zawiera żadnych sztucznych dodatków.

Potrzebujesz następujących świeżych składników:
9 g drożdży suchych lub ½ kostki drożdży świeżych, ok. 430 g letniej wody,
1 łyżka oleju słonecznikowego

Przygotowanie:

  • W misce wymieszaj ok. 430 g letniej wody z drożdżami i olejem słonecznikowym
  • Dodaj mieszankę do pieczenia i krótko wymieszaj
  • Czas wyrabiania (maszynowy): 7 - 10 min
  • Ciasto wyłożyć na oprószony mąką blat, przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na ok. 30 minut
  • Po upływie czasu uformować z ciasta chlebowego bochenek i włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem
  • Następnie przykryj ciasto i pozostaw do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut
  • Dobrze rozgrzej piekarnik (np. termoobieg do 230°C)
  • Po czasie wyrastania włożyć ciasto do formy do pieczenia w piekarniku
  • Natychmiast po wepchnięciu spryskać podłogę kilka razy butelką z rozpylaczem, aby wytworzyło się dużo pary
  • Piec ok. 10 minut w temperaturze 230°C, następnie piec dalej w temperaturze 180°/185°C przez ok. 40 - 45 minut
  • 10-15 minut przed końcem pieczenia odwrócić chleb z formy (konieczne tylko z papierem do pieczenia) i dokończyć pieczenie bez formy
  • Po upieczeniu chleb powinien brzmieć „pusto” po postukaniu w spód
  • Pozostaw do ostygnięcia

Mieszanka do pieczenia daje masę wypieku około 1 kg świeżego chleba.

Marki: Berghofer Mühle
Pochodzenie: Austria
Uwaga dotycząca przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu
Właściwości: nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników
Pochodzenie surowca: Austria
Składniki

mąka pszenna, mąka żytnia, razowa mąka orkiszowa, mąka gryczana, mączka kukurydziana, mąka z prosa, zakwas żytni (mąka żytnia, woda pitna, kultury startowe), sól kamienna, mąka ze słodu jęczmiennego, przyprawa do chleba (kolendra, Nasiona kminku, koper, nasiona anyżu), mączka żytnia, kwas mlekowy[1], otręby pszenne

  1. środki zakwaszajace
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania 1424 / 340 kj / kcal
tłuszcz 1,7 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,2 g
węglowodany 67,5 g
  w tym cukier 2,6 g
białko 9,4 g
substancje balastowe 6,6 g
sól 1,8 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Berghofer Mühle Mieszanka do pieczenia "Vertrauen ins Leben" - chleb wieloziarnisty

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Mieszanka do pieczenia "Vertrauen ins Leben" - chleb wieloziarnisty", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder