Najlepszy parmezan z regionu Emilia Romagna
Caseificio Gennari: 3 artykuły
-
Caseificio Gennari Parmigiano Reggiano DOP - dojrzewa 18 miesięcy, ok. 350g
- Słomkowożółty kolor
- Wspaniała, krucha konsystencja
- Idealny towarzysz aperitifu
-
Caseificio Gennari Parmigiano Reggiano DOP Riserva - dojrzewa 60 miesięcy, ok. 350g
- Szczególnie delikatna konsystencja
- Różnorodność aromatów
- Polecany jako ser deserowy
-
Caseificio Gennari Parmigiano Reggiano DOP Riserva - dojrzewa 36 miesięcy, ok. 350g
- Idealny smak, najlepszy aromat
- Najpopularniejsza odmiana parmezanu
- Towarzyszy wyśmienitym winom i szampanowi
Wszystkie ceny zawierają VAT
Wyrabianie trzech serów dziennie – to był początek życiowej pracy Marii i Sergio w 1953 roku w mleczarni Villa Paveri. Dziś odmiany parmezanu Caseificio Gennari należą do najwykwintniejszych specjałów regionu Emilia Romagna, popularnego wśród smakoszy w Europie. Losy rodzinnego biznesu kierują już wnukowie, ale staranność pozostała niezmieniona: minimalnie odtłuszczone mleko, mało podpuszczki, bardzo mało serwatki i powolne dojrzewanie w wilgotnym środowisku to tylko niektóre z surowych kryteriów konsekwentnego osiągania najlepszej jakości. Tradycja determinuje również łańcuch dostaw, ponieważ mleko pochodzi głównie z własnych gospodarstw, a przedsiębiorcza rodzina od samego początku utrzymywała lojalne relacje biznesowe z wieloma dostawcami.