Caseificio Gennari Parmigiano Reggiano DOP Riserva - dojrzewa 36 miesięcy, ok. 350g
Doskonały stopień dojrzałości dla maksymalnej przyjemności
104,00 zł
(297,14 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Idealny smak, najlepszy aromat
- Najpopularniejsza odmiana parmezanu
- Towarzyszy wyśmienitym winom i szampanowi
Nr art.: AV-3313, Zawartość: 350 g, EAN: n/a
Opis
Okres dojrzewania wynoszący 36 miesięcy oznacza, że parmezan osiągnął najlepszy wiek! Miłośnicy potwierdzają najlepszy aromat i smak oraz mówią o ideale tego rodzaju. W jego ojczyźnie, Emilia Romagna, twardy ser wytwarzany z częściowo odtłuszczonego surowego mleka krowiego najlepiej smakuje z szampanem lub kieliszkiem brunello. Do sera pasują również inne specjały z regionu: szynka parmeńska, mortadela, ocet balsamiczny i pożywne dania, takie jak ravioli czy tortellini. Koneserzy przeżyją kulinarną podróż po jednym z najpiękniejszych wakacyjnych regionów Włoch!
Producent zaleca przechowywanie w temperaturze 4 - 8°C (należy przechowywać w lodówce).
Marki: | Caseificio Gennari |
---|---|
Forma diety: | Bez glutenu |
Pochodzenie: | Włochy |
Właściwości: | bezglutenowy |
Składniki
- surowe mleko
- podpuszczka
- sól morska
Bezglutenowe Tłuszcz w suchej masie (FDM) 32%
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1641 / 392 kj / kcal |
tłuszcz | 28 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 19 g |
węglowodany | 0 g |
w tym cukier | 0 g |
białko | 33 g |
sól | 1,6 g |