Tempehmanufaktur Tempeh czosnek i kolendra, Bio, 200 g

Odmiana w wegańskiej kuchni

15,36 zł 17,99 zł -15%

(76,80 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 200 g

Dostępne po 8 kwietnia

Dlaczego wysyłka potrwa dłużej?

Dlaczego wysyłka potrwa dłużej? Tego produktu aktualnie brak w magazynie, wkrótce będzie ponownie dostępny. Można go teraz zamówić - artykuł zostanie wysłany natychmiast po zaksięgowaniu towaru w magazynie. Zamknąć notatkę

Dostawa do czwartek, 10 kwietnia

Wysyłka w opakowaniu izotermicznym: Za wysyłkę produktów wymagających opakowania termicznego zostaną naliczone dodatkowe koszty w kwocie 19,60 zł za zamówienie.
Więcej informacji

Właściwości i zalety

  • Wykonane ze sfermentowanych ziaren soi
  • Z nutą czosnku
  • Do przygotowania na patelni

Nr art.: BIOG-290826, Zawartość: 200 g, EAN: 4260397821114

Kupowane często z Tempehmanufaktur Tempeh naturalny, Bio, 200 g

Tempehmanufaktur Tempeh czosnek i kolendra, Bio - 200 g Tempeh naturalny, Bio, 200 g
Tempehmanufaktur Tempeh czosnek i kolendra, Bio - 200 g 15,36 zł (76,80 zł / kg)
Tempehmanufaktur Tempeh naturalny, Bio, 200 g 15,36 zł (76,80 zł / kg)
Cena całkowita: 30,72 zł
Opis

Tempeh to świetna alternatywa dla pokarmów zwierzęcych, ale także dla tofu. Ta specjalność wytwarzana jest z ziaren soi, które są sfermentowane szlachetną pleśnią. Proces nadaje produktowi orzechowy smak. Delikatne nuty czosnku i kolendry w marynacie, w której marynowany jest tempeh, wspaniale się z nią komponują.

Przygotowanie: Tempeh (pokrojony w kostkę lub w paski) należy usmażyć na patelni z odrobiną oleju. Smażyć na średnim ogniu i regularnie obracać, aby był lekko chrupiący ze wszystkich stron. Tempeh czosnkowo-kolendrowy wspaniale komponuje się z azjatyckimi lub indonezyjskimi stir-fry, z warzywami i sałatkami lub w zupach i gulaszach. Gorąco polecamy jako wegańska alternatywa na kolejny wieczór przy grillu!

Marki: Tempehmanufaktur
Znak jakości: Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE
Forma diety: Wegańskie , Wegetariański
Może zawierać śladowe ilości: A - gluten, P - łubin
Uwaga dotycząca przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni, Przechowywać w chłodnym miejscu
Właściwości: bez inżynierii genetycznej
Pochodzenie surowca: Indonezja
Składniki

82 % gotowane ziarna soi[1], woda pitna, 0,8 % kolendra[1], 0,4 % czosnek[1], sól morska, ocet jabłkowy[1], Rhizopus

  1. z upraw ekologicznych

Może zawierać śladowe ilości glutenu i łubinu.

Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania 625,1 / 149,3 kj / kcal
tłuszcz 6,6 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,2 g
węglowodany 2,2 g
  w tym cukier 1 g
substancje balastowe 5,7 g
białko 17,6 g
sól 1,3 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Tempehmanufaktur Tempeh czosnek i kolendra, Bio

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Tempeh czosnek i kolendra, Bio", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder