Tempehmanufaktur Tempeh czosnek i kolendra, Bio, 200 g
Odmiana w wegańskiej kuchni
17,99 zł
(89,95 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Wykonane ze sfermentowanych ziaren soi
- Z nutą czosnku
- Do przygotowania na patelni
Nr art.: BIOG-290826, Zawartość: 200 g, EAN: 4260397821114
Opis
Tempeh to świetna alternatywa dla pokarmów zwierzęcych, ale także dla tofu. Ta specjalność wytwarzana jest z ziaren soi, które są sfermentowane szlachetną pleśnią. Proces nadaje produktowi orzechowy smak. Delikatne nuty czosnku i kolendry w marynacie, w której marynowany jest tempeh, wspaniale się z nią komponują.
Przygotowanie: Tempeh (pokrojony w kostkę lub w paski) należy usmażyć na patelni z odrobiną oleju. Smażyć na średnim ogniu i regularnie obracać, aby był lekko chrupiący ze wszystkich stron. Tempeh czosnkowo-kolendrowy wspaniale komponuje się z azjatyckimi lub indonezyjskimi stir-fry, z warzywami i sałatkami lub w zupach i gulaszach. Gorąco polecamy jako wegańska alternatywa na kolejny wieczór przy grillu!
Marki: | Tempehmanufaktur |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański |
Może zawierać śladowe ilości: | A - gluten, P - łubin |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni, Przechowywać w chłodnym miejscu |
Właściwości: | bez inżynierii genetycznej |
Pochodzenie surowca: | Indonezja |
Składniki
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 625,1 / 149,3 kj / kcal |
tłuszcz | 6,6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,2 g |
węglowodany | 2,2 g |
w tym cukier | 1 g |
substancje balastowe | 5,7 g |
białko | 17,6 g |
sól | 1,3 g |