Tempehmanufaktur Tempeh Curry, Bio, 200 g
Indonezyjska nuta w kuchni wegańskiej
17,99 zł
(89,95 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Ze sfermentowanych ziaren soi
- Egzotyczny smak
- Łagodna ostrość
Nr art.: BIOG-290833, Zawartość: 200 g, EAN: 4260397821152
Opis
Tempeh curry firmy Tempehmanufaktur ma cudownie egzotyczny smak dzięki łagodnej pikantności curry, którym jest marynowane.
Tempeh to specjalność pochodząca z Indonezji, tradycyjnie wytwarzana z ziaren soi. Są one sfermentowane szlachetną pleśnią. Fermentacja nadaje tempehowi łagodny, orzechowy smak. Jest odpowiedni dla każdego, kto nie je pokarmów zwierzęcych, ponieważ jest uważany za bardzo dobre źródło białka.
Przygotowanie: ten wariant tempeh jest szczególnie dobry, gdy jest pokrojony w kostkę jako składnik curry, zup i gulaszu. Zalecamy najpierw smażyć kostki na patelni z odrobiną oleju na średnim ogniu przez kilka minut, aż będą chrupiące.
Marki: | Tempehmanufaktur |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański |
Może zawierać śladowe ilości: | A - gluten, L - seler, P - łubin |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni, Przechowywać w chłodnym miejscu |
Właściwości: | bez inżynierii genetycznej |
Pochodzenie surowca: | Indonezja |
Składniki
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 618,0 / 147,6 kj / kcal |
tłuszcz | 6,6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,2 g |
węglowodany | 2,1 g |
w tym cukier | 1,1 g |
substancje balastowe | 5,5 g |
białko | 17,5 g |
sól | 1,3 g |
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Tempehmanufaktur Tempeh Curry, Bio
1 recenzja klienta w innym języku
5 gwiazdek | | 1 | (100%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
1 ocena
Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.
- Nie jest dostępna żadna recenzja