Galangal
Alpinia galgana
Zastosowanie:
Galangal jest niezbędny do przyprawiania wielu past oraz w kuchni tajskiej. Jest również kluczowym elementem do curry i gulaszu, drobiu, jagnięciny, jak również do ryb i owoców morza.
Występowanie:
Pierwotnie galangal pochodzi z Tropików i Indonezji. Dzisiaj jest przede wszystkim kultywowany i uprawiany w Tajlandii, Malezji i Indonezji.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Galangal
-
-
Classic Ayurveda Bio zmielony korzeń alpinii lekarskiej, 30 g
- Różnorodność na półce z przyprawami
- Można użyć zamiast imbiru
- Trochę gorzki, ale łagodniejszy
-
-
Zeitgeist Coffee Indira Immune - Immunity Coffee, 166 g
- 27 kapsułek
- Najlepsza kawa palona
- Witamina D, galangal, Reishi i kwercetyna
-
-