Cząber
Satureja hortensis
Zastosowanie:
Stosowane są suche i świeże liście. Cząber nadaje się idealnie do tłustych potraw mięsnych i rybnych, obfitych zup, dań z ziemniakami, dziczyzny i potraw z grzybami.
Występowanie:
Pierwotnie cząber pochodzi z Azji, a dokładnie mówiąc ze wschodniej części Morza Śródziemnego. Dziś jest on powszechnie kultywowany w Europie, Indiach, a nawet częściowo w RPA.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Cząber
-
Sonnentor Cząber, 20 g
- Intensywny aromatyczny zapach
- Lekko orzeźwiający smak
- Uniwersalne zastosowanie
-
-
Cosmoveda Posiekany cząber BIO, 120 g
- Delikatnie pikantny
- Wszechstronne zastosowanie
- Surowy produkt spożywczy
-
KOTÁNYI Zioła prowansalskie, 90 g
- Typowe zioła z Prowansji
- Wspaniałe do sałatek i dodatków
- Charakterystyczny aromat
-
Spice for Life Zioła prowansalskie bio, 30 g
- Ziołowo-pikantna
- Klasyczna mieszanka
- Do wielu dań kuchni śródziemnomorskiej
-
KOTÁNYI Zioła prowansalskie, 17 g
- Udoskonalają smak potraw mięsnych i marynat
- Intensywny zapach
- Rozdrobnione
-
Österreichische Bergkräuter Zioła prowansalskie, 30 g
- Z suszonych ziół
- Silny aromat
- Pikantne - aromatyczne
-
SoSo Factory Fleur de Sel z ziołami, 100 g
- W praktycznym opakowaniu jajka
- Aromatyczna
- Uniwersalne zastosowanie
-
Sonnentor Przyprawa do warzyw zimowych bio, 40 g
- Rozgrzewająca mieszanka przypraw
- Doskonała do dań warzywnych
- Pakowana w sposób zrównoważony