Cząber
Satureja hortensis
Zastosowanie:
Stosowane są suche i świeże liście. Cząber nadaje się idealnie do tłustych potraw mięsnych i rybnych, obfitych zup, dań z ziemniakami, dziczyzny i potraw z grzybami.
Występowanie:
Pierwotnie cząber pochodzi z Azji, a dokładnie mówiąc ze wschodniej części Morza Śródziemnego. Dziś jest on powszechnie kultywowany w Europie, Indiach, a nawet częściowo w RPA.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Cząber
-
Sonnentor Cząber, 20 g
- Intensywny aromatyczny zapach
- Lekko orzeźwiający smak
- Uniwersalne zastosowanie
-
SoSo Factory Fleur de Sel z ziołami, 100 g
- W praktycznym opakowaniu jajka
- Aromatyczna
- Uniwersalne zastosowanie
-
KOTÁNYI Zioła prowansalskie, 25 g
- Udoskonalają smak potraw mięsnych i marynat
- Intensywny zapach
- Rozdrobnione
-
Spice for Life Zioła prowansalskie bio, 30 g
- Ziołowo-pikantna
- Klasyczna mieszanka
- Do wielu dań kuchni śródziemnomorskiej
-
Don PiccanToni Przyprawa do raclette "SEVERIN", 70 g
- Także dla francuskiego steka
- Z białym pieprzem, majerankiem, tymiankiem i rozmarynem
- Bez glutaminianu
-
Sonnentor Herbata z aromatem świeżych ziół i róż, sypka, 50 g
- Aktywująca, harmonijna mieszanka
- Intensywny aromat świeżych ziół
- Z niską zawartością THC w konopi
-
Österreichische Bergkräuter Zioła prowansalskie, 30 g
- Z suszonych ziół
- Silny aromat
- Pikantne - aromatyczne
-
SoSo Factory Fleur de Sel "Mamma Mia", 100 g
- W praktycznym opakowaniu jajka
- Uniwersalne zastosowanie