Curry
Produkcja:
Curry składa się z reguły z mielonych przypraw, najczęściej to do 20 pojedynczych przypraw. Im bardziej czerwony kolor curry, tym większa zawartość proszku chili.
Główne składniki curry to:
- Imbir
- Kardamon
- Kminek
- Pieprz
- Kolendra
- Nasiona kozieradki
Inne dodatkowe składniki, które często dodwane są to: goździki, cynamon, kwiat muszkatołowy, pieprz kajeński i papryka. Również niezwykłe przyprawy jak proszek mleka kokosowego, trawa cytrynowa, czy liść curry znajdują często zastosowanie w mieszankach curry.
Produkty z Curry
-
KOTÁNYI BIO Curry, 43 g
- Doskonałe do potraw z drobiem i do dań rybnych
- Lekko ostre smak
- Lekko egzotyczne nuty
-
Ankerkraut Przyprawa curry, 90 g
- Pikantny smak
- Idealny do szybkiej kuchni
- Z cukrem trzcinowym i chipsami pomidorowymi
-
Ankerkraut "N" Pineapple Curry, 240 g
- Z ananasem i curry
- Słodki, korzenny, egzotyczny smak
- Ładny design
-
Tempehmanufaktur Tempeh Curry, Bio, 200 g
- Ze sfermentowanych ziaren soi
- Egzotyczny smak
- Łagodna ostrość
-
Spicebar Bio Mango Curry, 70 g
- Szczególnie aromatyczna
- Bez dodatku soli i cukru
- Idealna do warzyw, ryb i mięsa
-
Herbaria Good Old Mild Curry, 80 g
- dla pokrojonego & kiełbaski
- stopień ostrości 3 z 10
- z pieprzem cayenne & liśćmi curry
-
Herbaria Calypso Tropical Curry, 85 g
- egzotyczne & owocowe
- stopień ostrości 3 - 4 z 10
- pasuje doskonale do mleka kokosowego
-
Ankerkraut Asia Kokos Curry, 85 g
- Intensywny aromat kokosu
- Ze sproszkowanym owocem limonki
- Idealna do tajskich potraw
-
Stay Spiced! Lemon Curry - cytrynowe curry, 70 g
- Owocowo-pikantne
- Z proszkiem cytrynowym
- Idealny do drobiu i ryb