Ankerkraut Asia Kokos Curry, 85 g

Do zupy Tom Kha Gai i innych potraw azjatyckich

22,68 zł 25,99 zł -13%

(266,82 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 85 g

Dostępny

Dostawa do piątek, 4 kwietnia, jeśli zamówienie zostanie złożone do środa do 00:00 godz..

Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Intensywny aromat kokosu
  • Ze sproszkowanym owocem limonki
  • Idealna do tajskich potraw

Nr art.: AK-4062988840562, Zawartość: 85 g, EAN: 4062988840562

Kupowane często z Ankerkraut Przyprawa do dań kuchni azjatyckiej Wok, 95 g

Ankerkraut Asia Kokos Curry - 85 g Przyprawa do dań kuchni azjatyckiej Wok, 95 g
Ankerkraut Asia Kokos Curry - 85 g 22,68 zł (266,82 zł / kg)
Ankerkraut Przyprawa do dań kuchni azjatyckiej Wok, 95 g 22,68 zł (238,74 zł / kg)
Cena całkowita: 45,36 zł
Opis

Intensywny aromat kokosu wyróżnia te mieszankę Asia Kokos Curry marki Ankerkraut. Mieszanka zawiera mleko kokosowe w proszku, cukier kokosowy oraz wiórki kokosowe. To wszystko połączone zostało z przyprawami charakterystycznymi dla potraw curry: kurkumą, kozieradką pospolitą, kminem rzymskim i imbirem. Sproszkowane owoce limonki stanowią, dzięki wyrazistemu, świeżemu aromatowi, idealny kontrast do słodkiego smaku kokosa. Mieszanka Asia Kokos Curry idealnie pasuje do zupy Tom Kha Gai, wegańskiego, tajskiego Curry, jak i również innych potraw azjatyckich.

Propozycja podania "Asia Kokos Curry z krewetkami":

Składniki dla 2 porcji:

  • 300 g krewetek
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżka czerwonej pasty curry
  • 300 g świeżego szpinaku
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • sok z limonki
  • 2 łyżki mieszanki Asia Kokos Curry

Czas przygotowywania: 10 minut / czas gotowania: 20 minut

  1. Szpinak umyć, usunąć dłuższe łodygi.
  2. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w paseczki.
  3. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.
  4. Olej kokosowy rozgrzać na głębokiej patelni i zeszklić na nim cebulę.
  5. Dodać krewetki i smażyć z każdej strony minimum 3 minuty.
  6. Dodać pokrojona paprykę i chwilę podsmażyć.
  7. Czerwoną pastę curry wymieszać z 1/3 mleka kokosowego i wlać na patelnię. Dobrze rozgrzać i wymieszać.
  8. Następnie wymieszać mieszankę Asia Kokos Curry z resztą mleka kokosowego i wlać na patelnię i lekko gotować na wolnym ogniu.
  9. W międzyczasie szpinak poddusić na drugiej patelni.
  10. Dodać szpinak do curry i zostawić na 5 minut.
  11. Doprawić sokiem z limonki i mieszanką Asia Kokos Curry według uznania i gotowe.
Marki: Ankerkraut
Może zawierać śladowe ilości: L - seler
Uwaga dotycząca przechowywania: Przechowywać z dala od światła, Przechowywać w suchym miejscu
Właściwości: nie zawiera wzmacniaczy smaku, bez dodatków, nie zawiera oleju palmowego
Składniki

mleko kokosowe w proszku (mleko kokosowe, Glukosesirup), sól morska, cukier z kwiatu kokosa, płatki kokosowe, curry (kurkuma, nasiona kolendry, zmielona gorczyca, kozieradka, sól morska, Chilli, czosnek), proszek z limonki (maltodekstryna, limonka), imbir, kminek zwyczajny, kardamon, kozieradka

Może zawierać śladowe ilości selera

Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania 1742 / 416 kj / kcal
tłuszcz 22,3 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe 18,4 g
węglowodany 47 g
  w tym cukier 28 g
białko 3,4 g
sól 16,9 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Ankerkraut Asia Kokos Curry

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

1 ocena

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Asia Kokos Curry", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder