Arche Naturküche Bio VegEgg wegańskie jajko, 175 g
Pieczenie i gotowanie bez jajka
25,99 zł
(148,51 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Z mąki łubinowej i skrobi kukurydzianej
- Proste w użyciu
- 1 łyżka zastępuje 1 jajko
Nr art.: BIOG-249681, Zawartość: 175 g, EAN: 4020943231909
Opis
VegEgg od Arche to alternatywa dla jajek - nie tylko dla wegan. Możesz jej używać jak jajek i upiec swoje ulubione gofry, ciasta czy naleśniki. Dawno minęły czasy, kiedy przeterminowane jajka lub zbyt mało jajek na tort urodzinowy teściowej były powodem zakupów w ostatniej chwili. Po prostu weź VegEgg ze spiżarni i do dzieła.
Ale VegEgg zapewnia nie tylko puszyste ciasto: polewa do zapiekanek. Jest to doskonały środek roślinny składający się z mąki łubinowej i skrobi kukurydzianej. Mączka chleba świętojańskiego służy jako środek wiążący, a kurkuma nadaje żółtego koloru. Oczywiście składniki pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Uwaga: VegEgg nie nadaje się do przygotowywania potraw jajecznych, takich jak omlety czy jajecznica.
Dawkowanie i przygotowanie: 1 łyżka Arche Bio VegEgg zastępuje 1 jajko.
- Na każde jajko w przepisie wymieszaj 1 czubatą łyżkę stołową proszku z 30 ml wody.
- Pozostaw mieszaninę do pęcznienia na 5 minut.
- Po czasie namaczania ponownie dobrze wymieszaj.
- Stosować zgodnie z przepisem.
Marki: | Arche Naturküche |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła |
Właściwości: | bezglutenowy |
Pochodzenie surowca: | Niemcy |
Składniki
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1294 / 309 kj / kcal |
tłuszcz | 6,7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,9 g |
węglowodany | 38,3 g |
w tym cukier | 0 g |
białko | 23,9 g |
sól | 3 g |