Arche Naturküche Bio Ketjap Manis, 155 ml
Precyzyjnie doprawiona uczta
14,99 zł
(96,71 zł / l, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Sos sojowy z Azji Południowo-Wschodniej
- Lekko pikantny i słodki
- Do mięsa, ryb, ryżu i warzyw
Nr art.: BIOG-286477, Zawartość: 155 ml, EAN: 4020943139335
Opis
Ketjap Manis jest prawdopodobnie najważniejszą przyprawą w kuchniach Indonezji i Malezji. Gęsty, ciemny sos jest również znany jako „słodki sos sojowy” i może być używany do prawie każdego pikantnego dania. Uszlachetnia dania z ryżu i makaronów, smażone lub grillowane mięso, warzywa, ryby i owoce morza.
Arche Ketjap Manis przekonuje dopracowanym, łagodno-ostrym, a jednocześnie słodkim smakiem. Dodatkowo wegański, bezglutenowy sos przyprawowy składa się z wysokiej jakości organicznych składników, takich jak sos sojowy, melasa i syrop ryżowy.
Wskazówka: Ketjap Manis można używać do przyprawiania frytek, ale także jako marynaty do mięsa. Należy jednak pamiętać, że Ketjap Manis może stać się nieco gorzki, jeśli jest gotowany w zbyt wysokiej temperaturze lub za długo. Dlatego zalecamy doprawianie potraw ketjap manis dopiero pod koniec gotowania.
Marki: | Arche Naturküche |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu |
Właściwości: | bezglutenowy |
Składniki
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 ml |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 741 / 177 kj / kcal |
tłuszcz | <0,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | <0,1 g |
węglowodany | 41 g |
w tym cukier | 31 g |
białko | 2,5 g |
sól | 3,4 g |