ZabaLab Panduja - Pandoro & krem z orzechów laskowych w słoiczku, 550g + 200g (750 g)
Świąteczne delikatesy z Włoch
125,00 zł
(166,67 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- 1 x ciasto Pandoro 550 g
- 1 x krem z orzechów laskowych 200 g
Nr art.: IMT-PAN2, Zawartość: 750 g, EAN: 8052109360075
Opis
Pandoro, typowe włoskie ciasto bożonarodzeniowe z lekkiego ciasta drożdżowego, składa się z masła, cukru i świeżych jaj od naszych kurcząt z wolnego wybiegu. Alberto Machetti zainspirował się prawdziwym klasycznym wypiekiem ze swojego rodzinnego miasta i wyczarował nowatorską wersję Pandoro. Rezultat: smaczne małe ciasto w kształcie gianduiotto. Posypane pełnowartościowym proszkiem kakaowym, smakuje wyśmienicie nie tylko do kawy. W zestawie delikatny krem z orzechów laskowych z Piemontu. Idealne połączenie.
Marki: | ZabaLab |
---|---|
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, Po otwarciu przechowywać w lodówce |
Składniki
Cremá Nocciola
- 40 % pasta z orzechów laskowych Piedmont IGP
- surowy cukier buraczany
- czysty tłuszcz maślany
- kakao w proszku
- Pełne mleko w proszku
- strąki wanilii w proszku
Pandoro
- mąka pszenna z pszenicy zwyczajnej
- 23 % Jajka
- 20 % Masło
- cukier
- Zaczyn
- mąka pszenna
- woda
- emulgator
- mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych (471e)
- 1 % mleko pełnotłuste
- masło kakaowe
- sól
- aromat
Wartość odżywcza
Cremá Nocciola
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 2481,5 / 592,7 kj / kcal |
tłuszcz | 42,8 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12,7 g |
węglowodany | 41,7 g |
w tym cukier | 38 g |
białko | 8,4 g |
sól | 0,07 g |
Pandoro
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1570 / 375 kj / kcal |
tłuszcz | 18,9 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10,5 g |
węglowodany | 48,9 g |
w tym cukier | 24,6 g |
białko | 5,4 g |
sól | 0,58 g |