Taifun Bio tofu wędzone klasyczne, 200 g

Wyśmienite nuty dzięki delikatnemu procesowi wędzenia

13,99 zł

(69,95 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 200 g

Dostępny

Dostawa do środa, 27 listopada, jeśli zamówienie zostanie złożone do piątek do 00:00 godz..

Wysyłka w opakowaniu izotermicznym: Za wysyłkę produktów wymagających opakowania termicznego zostaną naliczone dodatkowe koszty w kwocie 19,60 zł za zamówienie.
Więcej informacji

Właściwości i zalety

  • Wyśmienicie wędzone
  • Wszechstronne zastosowanie
  • Można podawać na zimno lub ciepło

Nr art.: BIOG-335541, Zawartość: 200 g, EAN: 4012359111104

Opis

Pyszne, wędzone tofu od marki Taifun jest produkowane w bardzo delikatnym procesie wędzenia w niskiej temperaturze, dzięki czemu wszystkie składniki ważne dla zdrowia nie tracą na wartości. Klasyczne, wędzone tofu można wykorzystać na wiele sposobów ze względu na jego neutralny smak.

Zalecenie: najlepiej jeść na zimno z chlebem lub w sałatkach. Do spożycia na ciepło krótko podsmażyć na oleju i podawać z warzywami, ziemniakami, ryżem lub z makaronem.

Przepis: wyśmienity gulasz z soczewicy z wędzonym tofu

Do przygotowania czterech porcji tego wyśmienitego gulaszu potrzebne będą następujące składniki:

  • 400 g tofu wędzonego
  • 3 cebule
  • 400 g soczewicy zielonej
  • 3 łyżki oleju (do smażenia)
  • Ok. 1 litr wody
  • 2 - 3 liście laurowe
  • 2 marchewki
  • 1 do 2 porów
  • 2 do 6 łyżek octu
  • Sól i pieprz do smaku
  • Opcjonalnie: ok. 1 łyżka wywaru z warzyw i 1 łyżka musztardy

Czas przygotowania: ok. 45 min
Poziom trudności: średni

Tak przygotujesz ten gulasz:

  1. Pokrój cebulę w drobną kostkę.
  2. W dużym rondlu rozgrzej około 2 łyżki oleju. Krótko podsmaż kostkę cebuli razem z soczewicą.
  3. Zalej wodą, dodaj liście laurowe i zmniejsz ogień. Gotuj soczewicę na wolnym ogniu przez około 20 minut.
  4. W międzyczasie marchewki pokrój w kostkę, a por w drobne krążki.
  5. Dodaj warzywa do soczewicy i dalej gotuj.
  6. Wędzone tofu pokrój w kostkę lub paski.
  7. Rozgrzej pozostały olej na patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu i usmaż tofu ze wszystkich stron na dużym ogniu.
  8. Dodaj chrupiące, wędzone tofu do soczewicy i gotuj na wolnym ogniu, aż soczewica się ugotuje.
  9. Na koniec dopraw octem, solą i pieprzem.
    Wskazówka: jeśli chcesz, możesz również dodać trochę bulionu z warzyw i musztardy, aby doprawić gulasz z soczewicy.
  10. Jeśli chcesz, przed podaniem możesz udekorować gulasz świeżym szczypiorkiem. Podawać z pieczywem lub makaronem jajecznym. Smacznego!
Marki: Taifun
Znak jakości: Pieczęć ekologiczna
Forma diety: Wegańskie , Wegetariański, Bez laktozy
Może zawierać śladowe ilości: A - gluten, F - soja, H - orzechy, L - seler, M - gorczycy, N - nasiona sezamu
Uwaga dotycząca przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni, Przechowywać w chłodnym miejscu, Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła
Właściwości: nie zawiera laktozy
Składniki
  • 93 % tofu [1]
    • 55 % soja [1]
    • woda
    • Koagulant
      • chlorek magnezu
      • siarczan wapnia
  • sos sojowy [1]
    • woda
    • soja [1]
    • pszenica [1]
    • sól morska
  • Plewy z drewna bukowego
  1. z certyfikowanej produkcji ekologicznej
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania708 / 169 kj / kcal
tłuszcz9 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe1,6 g
węglowodany2,5 g
  w tym cukier<0,5 g
białko19 g
sól1,7 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Taifun Bio tofu wędzone klasyczne

1 recenzja klienta w innym języku

3,5 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (50%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
1 (50%)
1 gwiazdka
0 (0%)

2 oceny

Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.


Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Bio tofu wędzone klasyczne", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder