Sapore di Sole Bio mąka z pradawnych ziaren - Romagna typ 2, 1 kg
Dla różnorodności sztuki pieczenia
11,99 zł
(11,99 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Wariant (typ):
Właściwości i zalety
- Starożytna pszenica z Emilii-Romanii
- Do ciasta makaronowego, słodkich i pikantnych wypieków
- Bogata w błonnik i smaczna
Nr art.: EF-576003, Zawartość: 1 Kilogram, EAN: 8052286872262
Opis
W przypadku mąki Romagna typ 2 od Sapore di Sole, stare i tradycyjne odmiany pszenicy miękkiej są mielone w celu uzyskania oryginalnej mąki zbożowej. Pszenica jest zintegrowana z naturalnymi krzyżówkami nasion na polu. Mąka typu 2 jest idealna do gładkiego chleba, pizzy, piadiny lub ciasta francuskiego. Można z niej również przygotować ciastka i desery.
Marki: | Sapore di Sole |
---|---|
Znak jakości: | Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Składniki
- mąka pszenna pełnoziarnista [1]
- bio
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1428 / 341 kj / kcal |
tłuszcz | 1,3 g |
nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
węglowodany | 67 g |
cukier | 1,9 g |
substancje balastowe | 6,4 g |
białko | 12 g |
sól | <0,01 g |