Rapunzel Bio makaron Spirelli z ciecierzycy, 300 g
Odmiana na talerzu świadomych odżywiania smakoszy
15,35 zł 17,99 zł -15%
(51,17 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Delikatnie orzechowy smak
- Bogaty w białko i błonnik
- 100% ciecierzyca, bezglutenowy
Nr art.: BIOG-287281, Zawartość: 300 g, EAN: 4006040510093
Opis
Dzięki tej pysznej odmianie makaronu nie przegapisz niczego poza nadmiarem węglowodanów! Spirelli są wykonane w 100 procentach z ciecierzycy, makaron został delikatnie wysuszony i dlatego smakuje wyjątkowo aromatycznie. Ciecierzyca w naturalny sposób zawiera dużo witamin z grupy B, kwas foliowy, żelazo i cynk - idealne uzupełnienie diety! Makaron ten polecany jest również osobom na diecie bezglutenowej. Idealnie pasuje do sosów.
Sposób przygotowania: 1 litr osolonej wody zagotować na 100 g makaronu. Makaron mieszamy z wrzącą wodą, dokładnie mieszamy i gotujemy ok. 9 minut - jeśli wolicie makaron al dente!
Marki: | Rapunzel |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu |
Pochodzenie: | Niemcy |
Może zawierać śladowe ilości: | F - soja |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Właściwości: | bezglutenowy, bez inżynierii genetycznej |
Składniki
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1528 / 365 kj / kcal |
tłuszcz | 6,1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,6 g |
węglowodany | 51 g |
w tym cukier | 0 g |
substancje balastowe | 8,7 g |
białko | 22 g |
sól | <0,01 g |
Zawartość
Witaminy i minerały
Zawartość | na 100 g | ZDS [1] |
---|---|---|
witamina B1 (tiamina) | 0,36 mg | 33% |
Witamina B6 (pirydoksyna) | 0,51 mg | 36% |
Żelazo | 4,61 mg | 195% |
witamina B9 (kwas foliowy) | 390 µg | 33% |
cynk | 3,5 mg | 35% |
- w oparciu o 100g (% ilości referencyjnej)
ZDS: zalecana dzienna dawka