Mulino Sobrino Mąka ryżowa bio, 1 kg
Nie tylko do kuchni azjatyckiej
31,99 zł
(31,99 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Alternatywa dla skrobi kukurydzianej
- Bezglutenowa
Nr art.: MUS-011, Zawartość: 1 Kilogram, EAN: 8055304820153
Opis
W celu uzyskania mąki ryżowej, ryż krótkoziarnisty (stara, włoska odmiana) miele się bardzo powoli i ostrożnie za pomoc walców z francuskiego kamienia naturalnego.
Mąka ryżowa jest w 100% bezglutenowa. Nadaje się do pieczenia tylko w ograniczonym zakresie (raczej płaskie wypieki, tj. podpłomyki, naleśniki, herbatniki) i w przypadku większości przepisów musi być mieszana z innymi rodzajami mąki.
Można ją wykorzystać na wiele sposobów podczas gotowania, zwłaszcza, ale nie tylko, w kuchni azjatyckiej i tajskiej.
Mąka ryżowa jest również dobrą alternatywą dla skrobi kukurydzianej i dlatego może być również stosowana jako zagęszczacz do zup i sosów. Idealnie nadaje się również do słodkich kremów czy puddingów.
Marki: | Mulino Sobrino |
---|---|
Znak jakości: | Certyfikowany organiczny, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Pochodzenie: | Włochy |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1440 / 344 kj / kcal |
tłuszcz | 0,6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,1 g |
węglowodany | 78 g |
w tym cukier | 0,3 g |
substancje balastowe | 1,4 g |
białko | 6,1 g |
sól | 0,01 g |
Ziarna zawierające gluten są również mielone w młynie.
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Mulino Sobrino Mąka ryżowa bio
5 gwiazdek | | 0 | (0%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 1 | (100%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
1 ocena
- Nie jest dostępna żadna recenzja