Mulino Sobrino Mąka kukurydziana bio dla polenty, 1 kg
Wspaniale smakuje
29,54 zł 31,99 zł -8%
(29,54 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Wzbogaca potrawy
- Bezglutenowa
Nr art.: MUS-003, Zawartość: 1 Kilogram, EAN: n/a
Opis
Dla mąki kukurydzianej do polenty w Mulino Sobrino mieli się starannie różne rodzaje kukurydzy - naturalnie pochodzące z upraw ekologicznych.
Kukurydza nie tylko dostarcza wysokiej jakości białka, ale zawiera również węglowodany złożone. Zapewniają wolniejszy wzrost poziomu cukru we krwi i dłuższe uczucie sytości. Kukurydza jest również dobrym źródłem witamin z grupy B, kwasu foliowego oraz cennych składników mineralnych, tj. potas, magnez i fosfor.
Ta bezglutenowa mąka jest bardzo popularna w kuchni do gotowania polenty, co z kolei wzbogaca różnorodność dań. Wypróbuj polentę jako:
- słodka lub pikantna owsianka
- (wegetariańskie) danie główne, tj. pizza z polenty, knedle z polenty lub z odrobiną masła i parmezanu
- dodatek do obfitych dań mięsnych, np. ragout lub gulasz
- w wersji na słodko jako placek z polenty
Marki: | Mulino Sobrino |
---|---|
Znak jakości: | Certyfikowany organiczny, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Pochodzenie: | Włochy |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1470 / 351 kj / kcal |
tłuszcz | 4,6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,9 g |
węglowodany | 63 g |
w tym cukier | 0,6 g |
substancje balastowe | 8,6 g |
białko | 10 g |
sól | <0,01 g |
Ziarna zawierające gluten są również mielone w młynie.