Mattei Toskańskie ciasteczka z orzechami laskowymi, 250 g
Aromat toskańskich piekarni
59,00 zł
(236,00 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Z całymi orzechami laskowymi z Piemontu
- Oryginalny toskański przepis
- Świetne jako przekąska, ale i coś do delektowania się
Nr art.: AV-860253, Zawartość: 250 g, EAN: 8028700000573
Opis
Ci, którzy od kremowej słodyczy dojrzałych migdałów wolą intensywny aromat słynnych piemonckich orzechów laskowych, będą zachwyceni tą zmodyfikowaną kreacją klasycznego Biscotti di Prato. Tradycyjna piekarnia Antonio Mattei od ponad stu lat zachwyca klientów wyśmienitymi wypiekami, wytwarzanymi na podstawie tradycyjnych przepisów z toskańskich wiejskich kuchni. W tym wariancie całe orzechy laskowe z Piemontu uszlachetniają wspaniałe kruche ciasto. Prawdziwa gratka dla wszystkich fanów orzechowych ciasteczek!
Wskazówka: ta odmiana biscotti dobrze smakuje nie tylko z kawą lub herbatą, ale również doskonale komponuje się z winami musującymi, starymi, dawno już zakurzonymi skarbami z winnych piwniczek lub toskańskim Vin Santo! Biscotti nadają się również jako składnik deserów, takich jak kuszący Trifle czy Tiramisu.
Dodatkowe informacje: Do wypieku używane są tylko jaja z wolnego wybiegu; W oryginalnej recepturze nie ma miejsca na sztuczne konserwanty, tłuszcze zwierzęce czy roślinne! Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Marki: | Mattei |
---|---|
Forma diety: | Wegetariański |
Pochodzenie: | Włochy |
Może zawierać śladowe ilości: | F - soja, H - orzechy |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Właściwości: | nie zawiera konserwantów |
Składniki
- mąka pszenna
- cukier
- 20 % orzechy laskowe
- Jajka
Może zawierać śladowe ilości innych orzechów, soi i masła.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 2043 / 488 kj / kcal |
tłuszcz | 21 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2,6 g |
węglowodany | 62 g |
w tym cukier | 26 g |
substancje balastowe | 1,5 g |
białko | 11 g |
sól | 0,06 g |