Antonio Mattei – tradycyjny włoski piekarz
Kruche ciasteczka z migdałami według toskańskiej receptury z 1858 r.
Antonio Mattei: 7 artkułów
-
Mattei Toskańskie ciasteczka migdałowe z pistacjami, 125 g
- Jajka z wolnego wybiegu
- Oryginalny przepis z 1858
- Prawdziwy rarytas w towarzystwie kawy i Vin Santo
-
Mattei Toskańskie ciasteczka migdałowe, 500 g
- Świeże jajka, migdały i orzeszki pinii
- Idealne do kawy, herbaty, kakao i wina
- Ucieszą całą rodzinę
-
Mattei Toskańskie ciasteczka migdałowe w pojemniku stylizowanym na retro szkatułkę, 300 g
- Tradycyjne kruche ciasteczka
- Świeże jajka, migdały i orzeszki pinii
- Metalowe pudełko o wyglądzie retro szkatułki
-
Mattei Toskańskie wypieki z gorzką czekoladą, 250 g
- Z kawałkami gorzkiej czekolady
- Przygotowane ze świeżych jaj
- Dla miłośników kawy i wina
-
Mattei Toskańskie ciasteczka z orzechami laskowymi, 250 g
- Z całymi orzechami laskowymi z Piemontu
- Oryginalny toskański przepis
- Świetne jako przekąska, ale i coś do delektowania się
-
Mattei Toskańskie ciasteczka migdałowe w okrągłej puszce, 500 g
- Chrupiąca, krucha przyjemność z orzeszkami pinii
- Tradycyjna, niezmienna receptura
- Atrakcyjne, okrągłe metalowe pudełko
-
Mattei Toskańskie ciasteczka migdałowe w uroczym pudełku, 200 g
- Urocze opakowanie
- Z migdałami i orzeszkami pinii
- Idealnie smakują w towarzystwie kawy, herbaty i wina
Wszystkie ceny zawierają VAT
Słynne Biscotti di Prato i Cantuccini La Mattonella z tradycyjnej piekarni Antonio Mattei zachwycają fanów na całym świecie! Delikatne ciasteczka migdałowe pochodzą z włoskiej prowincji Prato. Oryginalna receptura od 1858 roku łączy toskański stosunek do życia z najsłodszymi stronami życia: kreacje z migdałami, orzeszkami pinii, pistacjami czy orzechami laskowymi z Piemontu są popularnymi towarzyszami specjałów kawowych i herbacianych, ale też doskonale współgrają ze skarbami winnic, tj. Vin Santo i Prosecco .
Kruche ciastko jest tradycyjnie podwójnie pieczone, uszlachetnione sekretnymi przyprawami, a dzięki zawartości całych orzechów laskowych, migdałów czy pistacji jest niesamowicie chrupiące. Przetwarzane są wyłącznie jaja z wolnego wybiegu. W oryginalnej recepturze nie ma miejsca na konserwanty, tłuszcze zwierzęce czy roślinne!