La Chinata Papryka wędzona słodko-gorzka, Puszka, 160 g
Wędzone nad drewnem dębowym
28,70 zł 30,99 zł -7%
(179,38 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Zbierana i sortowana ręcznie
- Delikatne strąki chili
- Wspaniały aromat
Nr art.: LC-L250A, Zawartość: 160 g, EAN: 8421401402507
Opis
Chili
La Chinata dla swojego proszku paprykowego uzyskuje tylko najlepsze i najdelikatniejsze strąki chili z hiszpańskiego regionu "La Vera". Uprawę chili rozpoczyna się już w środku zimy. Późnym majem, gdy roślina już znacznie urosła, przesadza się ją z doniczki na pole, gdzie spokojnie rośnie, aż do zakończenia zbiorów. Główne rodzaje chili to Jaranda, Jariza i Bola.
Wędzenie
Owoce stają się dojrzałe i zdrowe, a w październiku i listopadzie są one zbierane z pól. Po zbiorach owoce dostarczane są od razu do wędzarni rolników. Wędzenie odbywa się w tradycyjny sposób, poprzez spalanie dębu korkowego lub dębu. Proces wędzeni trwa około 15 dni.
Mielenie
Po szerokiej kontroli jakości wędzone strąki chili ulegają mieleniu. Strąki chili po pierwsze są czyszczone i myte, następnie są one wkładane do dużych kamiennych młynów do mielenia. Strąki są mielone przez dwa duże kamienie z granitu, tak długo, aż osiągną odpowiednią konsystencję, następnie są suszone i pakowane.
Marki: | La Chinata |
---|---|
Znak jakości: | IFS |
Pochodzenie: | Hiszpania |
Właściwości: | nie zawiera sztucznych aromatów, nie zawiera sztucznych barwników, nie zawiera konserwantów, nie zawiera wzmacniaczy smaku |
Składniki
- wędzona papryka (średnio ostra)
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla La Chinata Papryka wędzona słodko-gorzka
9 recenzji klienta w innym języku
5 gwiazdek | | 15 | (100%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
15 ocen
Brak opinii w języku: polski. Dostępne są 9 recenzje w innym języku.
- Nie jest dostępna żadna recenzja