Oregano
Origanum vulgare
Zastosowanie:
Używane są świeże i suche liście oregano. Oregano to absolutnie klasycznie włoska przyprawa! Nie przyprawia ona tylko pizzy i makaronów, ale również grillowane warzywa i potrawy z mięsem.
Występowanie:
Oregano pochodzi głównie z basenu Morza Śródziemnego, a dzisiaj jest popularnym ziołem w ogródku.
zob. Anne Ibrug "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, wydawnictwo Dörfler GmbH
Produkty z Oregano
-
BioKing Greckie oregano, 30 g
- Intensywny zapach i smak
- Jako przyprawa lub napar do herbaty
- Starannie przetworzone przez greckich rolników górskich
-
Ehrenwort Organiczne oregano, 10 g
- Udoskonala smak potraw mięsnych i rybnych
- Korzenny, delikatnie pieprzny smak
- Do potraw kuchni włoskiej
-
Österreichische Bergkräuter Oregano, 20 g
- Typowe nuty śródziemnomorskie
- Bardzo intensywne
- Uniwersalne zastosowanie
-
KOTÁNYI BIO oregano otarte, 9 g
- Pikantne i delikatnie cierpkie
- Delikatnie przetwarzane
- Udoskonala smak potraw z pomidorów, warzyw i jagnięciną
-
FRUCHTBAR Pausenfreund - Bio kółeczka o smaku pizzy, pomidor, bazylia i oregano, 80 g
- Dla dzieci w wieku od 3 lat
- Bogate w błonnik
- Uszlachetnione ziołami
-
Viani Alimentari Słona przekąska z pomidorami i oregano, 200 g
- Pomidory i oregano
- Słone i chrupiące
- Wegańska receptura