Fiasconaro Torroncini z manną, 300 g
Słodki, niebiański prezent
125,00 zł
(416,67 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 23% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Specjalność z Madonie, Sycylii
- Miękki nugat migdałowy
- Z sokiem z jesionu mannowego
Nr art.: XDK-IM-301045, Zawartość: 300 g, EAN: 8030525004544
Kupowane często z Fiasconaro Torroncini po sycylijsku - opakowanie prezentowe, 250 g


Opis
Torrone to miękki nugat migdałowy, który jest popularny nie tylko we Włoszech, ale także jest również szeroko rozpowszechniony w Hiszpanii pod nazwą Turrón. Torroncini (małe odmiany torrone) z manną to prawdziwe sycylijskie rarytasy. Manna jest już znana w Biblii jako "biblijna mann" czy „chleb z nieba” - rolnicy z regionu Madonie na Sycylii do dziś wiedzą, jak wykorzystać ten niebiański dar. Sok z jesionu mannowego (rodzaj rośliny Fraxinus) jest pozyskiwany przy pomocy starannej, tradycyjnej pracy ręcznej. Ze względu na słodki smak manny można zmniejszyć ilość konwencjonalnego cukru w słodyczach. Jednocześnie nadaje torroncini wyjątkowy aromat przypominający miód.
Marki: | Fiasconaro |
---|---|
Pochodzenie: | Włochy |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Składniki
35 % sycylijskie migdały (Amygdalus communis L.), cukier, biała czekolada (20% co najmniej) (cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, lecytyna słonecznikowa[1], aromat waniliowy), 9,2 % miód sycylijski, Glukosesirup, 3 % pistacje (Pistacia vera), białko, 1,33 % pasta z manny (jesionu mannowego) (25 % Manna, maltitol (E965), syrop glukozowo-fruktozowy, Cukier karmelizowany, naturalny aromat), aromat waniliowy
- emulgator
Może zawierać śladowe ilości glutenu, soi i mąki łubinowej.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 2035 / 486 kj / kcal |
tłuszcz | 27 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5,4 g |
węglowodany | 49 g |
w tym cukier | 48 g |
białko | 9,6 g |
sól | 0,06 g |