Słodki smak wyjątkowego regionu
Fiasconaro: 14 artykuły
-
Fiasconaro Słodka pasta do smarowania chleba, pistacje (180 g)
- Składniki z Sycylii
- Delikatna i łatwa do smarowania
- Również do pieczenia
-
Fiasconaro Torroncini po sycylijsku - opakowanie prezentowe, 400 g
- 6 pysznych rodzajów
- Specjalność z Sycylii
- Świetny prezent
-
Fiasconaro Torroncini morbidi D&G, 250 g
- Miękki, biały nugat
- Z migdałami i pistacjami
- Oblane czekoladą
-
Fiasconaro Marmolada, pomarańcza (360 g)
- Tylko owoce i cukier
- Owoce cytrusowe z Sycylii
- Oryginalny smak
-
Fiasconaro Torrone - styl sycylijski, pomarańcza (150 g)
- Miękki nugat migdałowy
- Różne rodzaje
- Najlepsze składniki sycylijskie
-
Fiasconaro Miód, oset (350 g)
- Wykonany z sycylijskiego nektaru
- Tradycyjna sztuka pszczelarska
- Bez obróbki cieplnej
-
Fiasconaro Sycylijska pasta czekoladowa, 180 g
- Czekolada z Włoch
- Min. 70% zawartości kakao
- Z orzechami laskowymi
-
Fiasconaro Cubaita - chrupiący krokant orzechowy z czekoladą, 180 g
- 2 chrupiące rodzaje
- Z migdałami i orzechami laskowymi
- Bezglutenowe
-
Fiasconaro Sycylijska pasta z gruszki i czekolady, 360 g
- Najlepsze owoce
- Ze kawałkami ziarn kakaowych
- Bez substancji konserwujących
-
Fiasconaro Dżem, brzoskwinia Leonforte COG (360 g)
- Dojrzałe owoce z Sycylii
- Oryginalna przyjemność
- Bez konserwantów
-
Fiasconaro Torroncini z manną, 300 g
- Specjalność z Madonie, Sycylii
- Miękki nugat migdałowy
- Z sokiem z jesionu mannowego
-
Fiasconaro Cubaita - chrupiący krokant orzechowy, 300 g
- Specjalność sycylijska
- 3 rodzaje w opakowaniu
- Bezglutenowe
-
Fiasconaro Colomba (gołębica wielkanocna) - z kawałkami czekolady, 500 g
- Puszyste, czekoladowe ciasto drożdżowe
- Z posypką cukrową
- Wyjątkowe opakowanie podarunkowe
-
Fiasconaro Dolce & Gabbana - krem, czekolada (200 g)
- Łatwy do posmarowania, delikatny
- Najlepsze składniki
- Ekskluzywny słoiczek
Madonie to klejnot na Sycylii - zapierająca dech w piersiach przyroda, bogate dziedzictwo historyczne i wiele wspaniałych aromatów, są naprawdę wyjątkowe. Rolnicy z tego regionu nadal kultywują np. sztukę pozyskiwania legendarnej manny z kory rośliny rodzaju Fraxinus (zwanej jesionem mannowym). Sok drzewny jest ceniony jako substytut cukru i ma również wyjątkowy aromat.
Manna uszlachetnia między innymi słodkie przysmaki firmy Fiasconaro. Oprócz specjałów z manny w asortymencie rodzinnej firmy znajdują się również dżemy, miody, słodkie pasty i różne odmiany torrone (biały nugat). Tylko najlepsze, naturalne składniki przetwarzane są w tradycyjny, delikatny sposób. Miłość do regionu i produktów można poczuć z każdym kęsem.