Fiasconaro Cubaita - chrupiący krokant orzechowy z czekoladą, 180 g
Chrupiąca słodycz z Sycylii
76,00 zł
(422,22 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- 2 chrupiące rodzaje
- Z migdałami i orzechami laskowymi
- Bezglutenowe
Nr art.: XDK-IM-308017, Zawartość: 180 g, EAN: 8030525003882
Kupowane często z Fiasconaro Torroncini morbidi D&G, 250 g


Opis
Tradycyjny sycylijski specjał deserowy pochodzi ze świata arabskiego i właściwie jest wytwarzany z migdałów. Ta mieszanka zawiera 2 wyrafinowane rodzaje chrupiącego krokantu: jeden klasyczny z migdałami, drugi z orzechami laskowymi - w obu przypadkach z warstwą gorzkiej czekolady. Bezglutenowa, słodka przekąska idealnie pasuje z filiżanką herbaty, kawy lub jako mała przekąska pomiędzy posiłkami.
Marki: | Fiasconaro |
---|---|
Forma diety: | Bez glutenu |
Pochodzenie: | Włochy |
Może zawierać śladowe ilości: | F - soja, G - mleko, H - orzechy, N - nasiona sezamu |
Właściwości: | bezglutenowy |
Składniki
Krokant migdałowy
40 % migdały (Amygdalus Communis L.), Glukosesirup, 20 % kuwertura czekoladowa (pasta kakaowa, cukier, masło kakaowe, lecytyna sojowa[1], aromat waniliowy), cukier, olej słonecznikowy, glukoza, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna słonecznikowa[1], aromat
- emulgator
Bezglutenowy
Krokant z orzechów laskowych
Wartość odżywcza
Krokant migdałowy
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 2248 / 537 kj / kcal |
tłuszcz | 32 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6,4 g |
węglowodany | 47 g |
w tym cukier | 47 g |
białko | 11 g |
sól | 0,08 g |
Krokant z orzechów laskowych
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1951 / 466 kj / kcal |
tłuszcz | 36 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5,2 g |
węglowodany | 30 g |
w tym cukier | 23 g |
białko | 8,4 g |
sól | 0,06 g |