Przyjemność z sera z Południowego Tyrolu
EGGEMOA: artykuł
-
EGGEMOA Silva - miękki ser z surowego mleka krowiego, 300 g
- Otulony korą świerkową
- Aromat żywiczno-kwaśny
- Dojrzewa 6 tygodni
Wszystkie ceny zawierają VAT
Kiedy tradycyjne wartości i wiedza zostaną połączone z regionalnością, troską i kreatywnymi pomysłami, tworzy się największa przyjemność. Tak stało się z rodziną Steiner w Eggemairhof Steiner w Trentino / Południowym Tyrolu. Tutaj, w fabryce sera Eggemoa, staranna praca ręczna połączona z dawką odwagi i innowacyjności tworzy wyjątkowe specjały.
Większość surowców pochodzi z naszego własnego gospodarstwa i lasu lub przynajmniej z bezpośredniego sąsiedztwa Eggemairhof. Surowe mleko dostarczane jest przez należące do firmy brązowe krowy i kozy od sąsiedniego rolnika. Do tego dochodzą zioła regionalne, tj. kozieradka błękitna czy jałowiec, ale także nietypowe składniki jak igły modrzewiowe czy kora świerkowa. Uszlachetnienie skórki sera odgrywa szczególną rolę w jego produkcji. Czy czyste, czy ze specjalną osłonką, stanowi to coś w rodzaju znaku firmowego manufaktury i jest wyjątkową przyjemnością. Pozwól swoim kubkom smakowym udać się w podróż i skosztuj niezwykłych specjałów serowych z Południowego Tyrolu!