Classic Ayurveda Organiczny ghee, 170 g
Ajurwedyjskie czyste masło organiczne
24,83 zł 27,99 zł -11%
(146,06 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Łatwo przyswajalne
- Alternatywa dla masła, oleju i tłuszczu
- Dla delikatnego, orzechowego niuansu
- Wykonane ze słodkiego masła
Nr art.: XAY-AN-10467, Zawartość: 170 g, EAN: 4032582020189
Opis
Wykonane z certyfikowanego organicznego masła
Ghee (masło klarowane) jest ważną częścią kuchni ajurwedyjskiej i jest jednym z pokarmów, które powinny być spożywane codziennie zgodnie z pismami ajurwedyjskimi. Ghee jest lekkostrawną alternatywą dla masła, oleju i tłuszczu i nadaje potrawom delikatny, orzechowy smak. Idealnie nadaje się do pieczenia, duszenia, gotowania na parze, pieczenia przypraw i rafinowania potraw indyjskich i ajurwedyjskich. Klasyczne ghee ajurwedyjskie pochodzi z małej mleczarni w Austrii i jest zawsze wytwarzane ze świeżo wyprodukowanego masła tradycyjnymi metodami ajurwedyjskimi.
Ten ekologiczny czysty tłuszcz maślany z wysokiej jakości austriackiego organicznego masła alpejskiego jest wytwarzany zgodnie z klasycznymi metodami ajurwedyjskimi. Do tego ghee nie stosuje się masła podstawowego. W małej austriackm zakładzie mleczarskim masło jest świeżo produkowane ze śmietanki mleka i gotowane z niego ghee następnego dnia. Ghee jest napełniany bezpośrednio do szklanki, gdy jest jeszcze gorący i natychmiast zamykany pokrywką.
Marki: | Classic Ayurveda |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Certyfikowany organiczny |
Forma diety: | Bez glutenu |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła |
Właściwości: | bezglutenowy |
Składniki
- tłuszcz maślany (ghee) [1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 3751 / 896 kj / kcal |
tłuszcz | 99,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 62,7 g |
węglowodany | <0,1 g |
w tym cukier | <0,1 g |
substancje balastowe | <0,1 g |
białko | <0,5 g |
sól | <0,1 g |