Classic Ayurveda Bio liście curry zmielone
Korzenny aromat dla potraw wegetariańskich
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Liście indyjskiego drzewa curry są ważną przyprawą w kuchni wegetariańskiej, południowoindyjskiej i kuchni Sri Lanki . Ze względu na ich korzenny, świeży aromat są chętnie używane do potraw zr yżem , Dal i innych dań wegetariańskich. One mają działanie pobudzające apetyt i , według Ajurweda, wspierają trawienie ( wzmacnianie Agni).
Użycie liści curry:
w Ghee (smalec maślany) krótko podsamżyć i dodać inne składniki . Cienkie liście stają się miękkie podczas gotowania i mogą być razem jedzone.
One mogą być parzone jako "Ajurwedyjska herbata".
Wskazówka:
proszę nie pomylić liści curry z " curry proszkiem klasycznym Ajurweda" . Proszek curry to mieszanka z wielu , bardzo różnorodnych przypraw i nie jest produkowana z liści curry.
Marki: | Classic Ayurveda |
---|---|
Pochodzenie: | Indie |
Dodatkowe informacje
Składniki: liście curry*
* z kontrolowanych upraw biologicznych