BioKing Łupiny nasion babki jajowatej bio, 250 g
Łupiny nasion indyjskiej rośliny Plantago ovata
35,99 zł
(143,96 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Przetwarzane ręcznie
- Wysoka zdolność pęcznienia
Nr art.: XAY-PL-100407, Zawartość: 250 g, EAN: 9120013234498
Opis
Łupiny nasion babki jajowatej są znane z zawartych w nich substancji śluzowych i dużej zdolności pęcznienia. Są zatem idealne jako dodatek do soku owocowego lub warzywnego, jogurtu lub musli.
Należy zawsze pamiętać, że łupin babki jajowatej nie należy jeść na sucho. Zawsze należy pamiętać o wystarczającej ilości płynów.
- Kraj pochodzenia: Indie
Zalecane spożycie:
Wymieszaj 1-2 łyżeczki łupin w wystarczającej ilości płynu, pozwól spęcznieć przez chwilę i wypij. Następnie wypij dużą szklankę wody.
Uwaga dla alergików:
Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, soi i sezamu ze względu na produkcję.
Marki: | BioKing |
---|---|
Znak jakości: | Certyfikowany organiczny |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański |
Może zawierać śladowe ilości: | A - gluten, F - soja, H - orzechy, N - nasiona sezamu |
Pochodzenie surowca: | Indie |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 84 / 20 kj / kcal |
tłuszcz | 0,6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
węglowodany | 1,7 g |
w tym cukier | 0 g |
białko | 1,9 g |
sól | 0,1 g |
Składniki
- łuski babki jajowatej [1]
- z kontrolowanej uprawy organicznej