Bake Affair Chleb orkiszowy, 667 g
Pieczenie chleba - to proste!
32,99 zł
(49,46 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Najlepsze składniki z Austrii
- Bez szkodliwych dodatków
- Z najlepszą mąką orkiszową
Nr art.: BAF-2, Zawartość: 667 g, EAN: 9120101510176
Opis
Dzięki tej mieszance do pieczenia możesz łatwo stworzyć własny chleb orkiszowy bez żadnych dodatkowych umiejętności pieczenia. Bake Affair celowo unika dodawania barwników i konserwantów i wykorzystuje wyłącznie regionalne składniki.
Najlepsza austriacka jakość!
Przygotowanie chleba:
- Umieść mieszankę do pieczenia w misce z 450 ml wody i dobrze zagniataj ręcznie lub za pomocą odpowiedniego robota kuchennego.
- Przykryj miskę ściereczką i pozostaw na ok. 30 minut.
- Potem uformuj ciasto i umieść na blasze do pieczenia przykrytym papierem do pieczenia.
- Następnie ponownie przykryj ciasto i pozostaw w temperaturze pokojowej ok. 20-30 minut.
- Rozgrzej piekarnik (do bułek) do 220°C (do chleba) do 230°C.
- Papier do pieczenia można również zwilżyć wodą, aby chleb był jeszcze bardziej chrupiący.
- Natnij bagietkę kilka razy ostrym nożem.
- Bułki: Piec (ogrzane powietrze) w temp. 220°C przez ok. 12 minut. Następnie wyjmij i pozostaw do ostygnięcia na 10 minut
- Chleb: Piec w temp. 230°C (ciepło z góry i dołu) przez 10 minut, a następnie zmniejszyć do 190°C i piec ponownie przez ok. 20 minut. Następnie pozostaw do ostygnięcia na 10 minut.
Wskazówki:
- Ponieważ ciasto jest nieco lepkie, dłonie i powierzchnię roboczą należy dobrze posypać mąką, aby szybko uformować chleb.
- Aby chleb był bardziej chrupiący, zwilż papier do pieczenia wodą.
- Bułki posmarować wodą i w zależności od upodobań posypać sezamem, słonecznikiem, pestkami dyni lub płatkami owsianymi.
- Pieczywo jest gotowe, gdy tylko spód chleba stanie się brązowy.
Marki: | Bake Affair |
---|---|
Może zawierać śladowe ilości: | A - gluten |
Składniki
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1407 / 336 kj / kcal |
tłuszcz | 2,1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
węglowodany | 64 g |
w tym cukier | 2,3 g |
substancje balastowe | 5 g |
białko | 13 g |
sól | 2,4 g |