Arche Naturküche Bio Shirataki Rice Style, 294 g
Niskokaloryczna alternatywa dla ryżu
17,99 zł
(61,19 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Sycący o niskiej zawartości węglowodanów
- Z mąki konjac
- Czas gotowania 1 minuta
- Waga po odsączeniu 150g
Nr art.: BIOG-291809, Zawartość: 294 g, EAN: 4020943131711
Opis
Ryż Arche Shirataki to niskowęglowodanowa, niskokaloryczna alternatywa dla ryżu. Shirataki jest wytwarzany z tak zwanej mąki konjac – drobno zmielonego korzenia konjac – i składa się głównie z błonnika pokarmowego glukomannan. Dlatego jest również niezwykle sycący.
Uwaga: produkty Shirataki mają charakterystyczny zapach przypominający zapach alg. Jednak po opłukaniu produktów przed gotowaniem ten zapach znika całkowicie.
Przygotowanie i zastosowanie:
- Wsyp ryż shirataki do durszlaka.
- W międzyczasie na kuchence można zagotować wodę.
- Ryż opłucz ciepłą wodą, aż zniknie zapach produktu i odsącz przez chwilę.
- Dodaj ryż do wrzącej wody i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę.
- Odcedź i przetwórz według uznania: podawaj ryż Shirataki, na przykład jako dodatek do dań mięsnych lub warzywnych, jako składnik zup lub jako dodatek do sałatek lub innych potraw.
Marki: | Arche Naturküche |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu |
Właściwości: | bezglutenowy |
Składniki
- woda
- 1,9 % mąka konjac (Amorphophallus konjac) [1]
- wodorotlenek wapnia
- z rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 38 / 9 kj / kcal |
tłuszcz | <0,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | <0,3 g |
węglowodany | <0,2 g |
w tym cukier | <0,5 g |
białko | <0,5 g |
sól | <0,01 g |