Arche Naturküche Bio makaron Shirataki Spaghetti, 294 g
Alternatywa makaronu o niskiej zawartości węglowodanów
17,99 zł
(61,19 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Niskokaloryczny makaron z konjac
- Szybkie przygotowanie
- Do dań kuchni azjatyckiej i europejskiej
- Waga po odsączeniu: 150g
Nr art.: BIOG-235296, Zawartość: 294 g, EAN: 4020943131582
Opis
Pochodzące z Japonii spaghetti Shirataki jest wytwarzane z korzeni drzewa należącego do rodziny obrazkowatych (Amorphophallus konjac). Duże bulwy są mielone na proszek i mieszane z wodą. Daje to niskokaloryczne i o niskiej zawartości węglowodanów ciasto makaronowe, z którego produkowane są różne rodzaje makaronów. Zapach surowego makaronu przypomina wodorosty i morze, ale znika po spłukaniu ciepłą wodą i nie ma wpływu na smak.
Makaron o neutralnym smaku pasuje do każdego dania. Z łatwością przygotujesz azjatyckie dania z patelni, ale także makaron z ulubionym sosem, takim jak Bolognese lub Carbonara. Co więcej, te makarony są idealne do szybkich dań, których gotowanie trwa zaledwie minutę.
Przygotowanie: przełóż Bio makaron Shirataki Spaghetti na sitko. Opłucz ciepłą wodą, aż przestanie być wyczuwalny typowy zapach produktu. Gotuj przez minutę w dużej ilości wrzącej wody. Odcedź i użyj zgodnie z przepisem.
Waga po odsączeniu: 150 g
Marki: | Arche Naturküche |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu |
Właściwości: | bezglutenowy |
Składniki
- woda
- 2,8 % mąka konjac [1]
- wodorotlenek wapnia
- Z rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 59 / 14 kj / kcal |
tłuszcz | <0,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | <0,1 g |
węglowodany | 1,4 g |
w tym cukier | <0,5 g |
białko | <0,5 g |
sól | 0,01 g |