Arche Naturküche Bio Kuzu, 125 g
Do zagęszczania sosów, zup i deserów
44,99 zł
(359,92 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Roślinny zagęstnik
- Neutralny smak
- Proste użycie
Nr art.: BIOG-194587, Zawartość: 125 g, EAN: 4020943134668
Opis
Skrobia kuzu powstaje z korzeni japońskiej, dziko rosnącej rośliny pnącej. Te korzenie mogą mieć do 2 metrów długości i ważyć 100 kg. W Azji już od setek lat produkuje się z niego delikatną skrobię, którą można używać jako środka zagęszczającego do zup, sosów i deserów.
Skrobia kuzu ma neutralny smak, a przygotowane z nią potrawy nie będą miały typowego dla skrobi smaku pochodzącego z innych zagęstników. Mimo wszystko płyny zostaną wspaniale zagęszczone.
Dozowanie: 2 łyżeczki bio Kuzu marki Arche wystarczą do zagęszczenia 500 ml płynu.
Przygotowanie: rozkrusz skrobię kuzu łyżeczką i wymieszać z odrobiną zimnej wody do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj tę mieszankę do potrawy, którą chcesz zagęścić. Ciągle mieszając doprowadź do gotowania (krótko zagotować).
Marki: | Arche Naturküche |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański |
Pochodzenie: | Japonia |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła |
Składniki
- Skrobia z kuzu (Pueraria lobata) [1]
- z certyfikowanej produkcji ekologicznej
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1432 / 342 kj / kcal |
tłuszcz | <0,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | <0,1 g |
węglowodany | 85 g |
w tym cukier | <0,5 g |
białko | <0,5 g |
sól | <0,05 g |