Alnatura Bio pasta do smarowania Papryka i Chili, 180 g
Pasta do chleba lub sos do maczania
7,65 zł 8,99 zł -15%
(42,50 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Wegańska
- Owocowo-pikantna
- Subtelna ostrość
Nr art.: MM-135166, Zawartość: 180 g, EAN: 4104420238930
Kupowane często z Alnatura Bio pasta do smarowania Toskana, 180 g


Opis
Delikatnie zmielone pestki słonecznika nadają paście wyśmienitego, aromatycznego smaku, podczas gdy czerwona papryka, chili i przyprawy troszczą się o owocowy aromat z delikatną, pikantną nutą. Ta wegańska pasta smakuje wyśmienicie dobrze jako pasta do chleba, ale również można używać jej jako sosu do maczania lub jako bazę do innych sosów.
Wskazówka: po otworzeniu przechowywać w chłodnym miejscu i zużyć w ciągu 7 dni.
Marki: | Alnatura |
---|---|
Znak jakości: | Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański |
Pochodzenie: | Niemcy |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni |
Składniki
woda pitna, olej słonecznikowy[1], 21 % nasiona słonecznika[1], 12 % papryka[1], Skoncentrowana pasta pomidorowa, Cebula[1], koncentrat soku jabłkowego[1], koncentrat soku z cytryny[1], sól kuchenna, skrobia ziemniaczana[1], czosnek[1], ocet jabłkowy[1], pepperoni[1], Chilli[1], zioła[1], przyprawy[1]
- z rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1503 / 359 kj / kcal |
tłuszcz | 35 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,3 g |
węglowodany | 5,5 g |
w tym cukier | 3,5 g |
substancje balastowe | 1,9 g |
białko | 4,5 g |
sól | 1,1 g |