Zwergenwiese Bio pasta do chleba Kürbi, 160 g
Do smarowania, maczania i doprawiania
12,99 zł
(81,19 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Dynia piżmowa i imbir
- Z pestek słonecznika
- Intensywna i aromatyczna
Nr art.: BIOG-287165, Zawartość: 160 g, EAN: 4019736010289
Opis
Bio pasta do chleba Kürbi marki Zwergenwiese jest kremową pastą do smarowania z pestek słonecznika, z dodatkiem dyni piżmowej i imbirem. Połącznie orzechowych pestek słonecznika, delikatnej, lekkiej i słodkawej dyni piżmowej i subtelnie ostrego imbiru tworzy intensywnie aromatyczny, ale równocześnie zrównoważony aromat.
Produkt nadaje się do gotowania lub doprawiania potraw, jako pasta do smarowania lub sos do maczania kawałków warzyw. Receptura jest bezglutenowa i w 100% wegańska.
Marki: | Zwergenwiese |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu |
Pochodzenie: | Niemcy |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni |
Właściwości: | bezglutenowy, nie zawiera drożdży |
Składniki
- 38 % warzywa [1]
- woda
- olej rzepakowy [1]
- 13 % nasiona słonecznika [1]
- sok z cytryny [2]
- sok jabłkowy [1]
- Sok z dyni [1]
- sól kamienna
- koncentrat soku pomarańczowego [1]
- ocet jabłkowy [1]
- wiórki kokosowe [1]
- skrobia ziemniaczana [1]
- 0,6 % imbir [1]
- czosnek [1]
- papryka [1]
- pieprz [1]
- kurkuma [1]
- Cayenne [1]
- cynamon [1]
- z certyfikowanej produkcji ekologicznej
- Z koncentratu soku cytrynowego z certyfikowanej produkcji ekologicznej
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1160 / 277 kj / kcal |
tłuszcz | 26 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2,4 g |
węglowodany | 6,1 g |
w tym cukier | 4,3 g |
substancje balastowe | 2,1 g |
białko | 3,6 g |
sól | 1,3 g |