Zwergenwiese Bio pasta do chleba Basitom, 160 g

Pomidorowa pasta do smarowania chleba i nie tylko

11,12 zł 12,99 zł -14%

(69,50 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 160 g

Dostępny

Dostawa do czwartek, 3 kwietnia, jeśli zamówienie zostanie złożone do poniedziałek do 00:00 godz..

Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Owocowe pomidory
  • Świeża bazylia
  • Wyśmienity smak

Nr art.: BIOG-221086, Zawartość: 160 g, EAN: 4019736007319

Kupowane często z Zwergenwiese Bio pasta do chleba Bruschesto, 160 g

Zwergenwiese Bio pasta do chleba Basitom - 160 g Bio pasta do chleba Bruschesto, 160 g
Zwergenwiese Bio pasta do chleba Basitom - 160 g 11,12 zł (69,50 zł / kg)
Zwergenwiese Bio pasta do chleba Bruschesto, 160 g 11,12 zł (69,50 zł / kg)
Cena całkowita: 22,24 zł
Opis

Nasiona słonecznika w kremowym puree z owocowymi pomidorami i świeżą bazylią: to pasta Basitom marki Zwergenwiese. Pyszna i aromatyczna pasta nie do smarowania, ale również jako sos do maczania oraz do przyprawiania lub uszlachetniania sosów, zup i innych obfitych dań.

Porada kulinarna: zaskocz swoich gości podczas następnego brunchu oszałamiająco dobrym sufletem śniadaniowym. Potrzeba:

  • 3 jajka
  • 80 g pasty Basitom (= 1/2 szklanki)
  • opcjonalnie: tłuszcz roślinny lub spray do pieczenia do formy do pieczenia
  1. Rozgrzać piekarnik do 180 °C grzanie góra/dół (nie używać piekarnika konwekcyjnego!).
  2. Oddzielić trzy żółtka od białek.
  3. Żółtka dobrze wymieszać z pastą Basitom.
  4. Białka ubić na sztywną pianę i ostrożnie włożyć do masy z żółtka i pasty.
  5. W razie potrzeby nasmarować foremki do pieczenia i napełnić je do 2/3 objętości.
    (Uwaga: liczba sufletów zależy od wielkości foremek do pieczenia.)
  6. Piec suflety przez 15 minut na złoty kolor. Nie otwierać piekarnika przed końcem czasu pieczenia, w przeciwnym razie suflety mogą opaść!
  7. Ostrożnie wyjąć z piekarnika i podawać. Smacznego!
Marki: Zwergenwiese
Znak jakości: Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE
Forma diety: Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu
Pochodzenie: Niemcy
Uwaga dotycząca przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni
Właściwości: bezglutenowy, nie zawiera drożdży
Składniki

34 % Skoncentrowana pasta pomidorowa[1], olej rzepakowy[1], 15 % nasiona słonecznika[1], 12 % pomidory[1], sok cytrynowy[2], woda pitna, sok jabłkowy[1], 3 % bazylia[1], skrobia ziemniaczana[1], sól kamienna

  1. z certyfikowanej produkcji ekologicznej
  2. Z koncentratu soku cytrynowego z certyfikowanej produkcji ekologicznej
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania 1206 / 288 kj / kcal
tłuszcz 26 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,3 g
węglowodany 9,2 g
  w tym cukier 4,5 g
substancje balastowe 1,7 g
białko 3,4 g
sól 1,1 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Zwergenwiese Bio pasta do chleba Basitom

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

1 ocena

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Bio pasta do chleba Basitom", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder