Zwergenwiese Bio pasta do chleba Basitom, 160 g

Pomidorowa pasta do smarowania chleba i nie tylko

12,99 zł

(81,19 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 160 g

Dostępne po 2 grudnia

Dlaczego wysyłka potrwa dłużej?

Dlaczego wysyłka potrwa dłużej? Tego produktu aktualnie brak w magazynie, wkrótce będzie ponownie dostępny. Można go teraz zamówić - artykuł zostanie wysłany natychmiast po zaksięgowaniu towaru w magazynie. Zamknąć notatkę

Dostawa do środa, 4 grudnia

Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Owocowe pomidory
  • Świeża bazylia
  • Wyśmienity smak

Nr art.: BIOG-221086, Zawartość: 160 g, EAN: 4019736007319

Opis

Nasiona słonecznika w kremowym puree z owocowymi pomidorami i świeżą bazylią: to pasta Basitom marki Zwergenwiese. Pyszna i aromatyczna pasta nie do smarowania, ale również jako sos do maczania oraz do przyprawiania lub uszlachetniania sosów, zup i innych obfitych dań.

Porada kulinarna: zaskocz swoich gości podczas następnego brunchu oszałamiająco dobrym sufletem śniadaniowym. Potrzeba:

  • 3 jajka
  • 80 g pasty Basitom (= 1/2 szklanki)
  • opcjonalnie: tłuszcz roślinny lub spray do pieczenia do formy do pieczenia
  1. Rozgrzać piekarnik do 180 °C grzanie góra/dół (nie używać piekarnika konwekcyjnego!).
  2. Oddzielić trzy żółtka od białek.
  3. Żółtka dobrze wymieszać z pastą Basitom.
  4. Białka ubić na sztywną pianę i ostrożnie włożyć do masy z żółtka i pasty.
  5. W razie potrzeby nasmarować foremki do pieczenia i napełnić je do 2/3 objętości.
    (Uwaga: liczba sufletów zależy od wielkości foremek do pieczenia.)
  6. Piec suflety przez 15 minut na złoty kolor. Nie otwierać piekarnika przed końcem czasu pieczenia, w przeciwnym razie suflety mogą opaść!
  7. Ostrożnie wyjąć z piekarnika i podawać. Smacznego!
Marki: Zwergenwiese
Znak jakości: Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE
Forma diety: Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu
Pochodzenie: Niemcy
Uwaga dotycząca przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni
Właściwości: bezglutenowy, nie zawiera drożdży
Składniki
  • 34 % Skoncentrowana pasta pomidorowa [1]
  • olej rzepakowy [1]
  • 15 % nasiona słonecznika [1]
  • 12 % pomidory [1]
  • sok z cytryny [2]
  • woda
  • sok jabłkowy [1]
  • 3 % bazylia [1]
  • skrobia ziemniaczana [1]
  • sól kamienna
  1. z certyfikowanej produkcji ekologicznej
  2. Z koncentratu soku cytrynowego z certyfikowanej produkcji ekologicznej
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania1206 / 288 kj / kcal
tłuszcz26 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe2,3 g
węglowodany9,2 g
  w tym cukier4,5 g
substancje balastowe1,7 g
białko3,4 g
sól1,1 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Zwergenwiese Bio pasta do chleba Basitom

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

1 ocena

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Bio pasta do chleba Basitom", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder