Zwergenwiese Bio mała pasta do smarowania Ingwery, 160 g
Lekko pikantna przyjemność smarowania
12,99 zł
(81,19 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Wegańska pasta do chleba
- Imbir-kokos-curry
- Kremowa konsystencja
Nr art.: BIOG-245428, Zawartość: 160 g, EAN: 4019736007494
Opis
Pikantne aromaty imbiru, pieprzy cyenne i cebuli zostały złagodzone lekko słodkimi nutami kokosu a egzotyczne curry, kolendra i kurkuma harmonijnie wykańczają aromat pasty.
Wskazówka: dzięki kremowej konsystencji pasta idealnie nadaje się jako sos do maczania oraz wymieszana z jogurtem np. sojowym, śmietaną czy sosem do kremu tworzy sos do sałatek lub marynatę.
Marki: | Zwergenwiese |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu |
Pochodzenie: | Niemcy |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni |
Właściwości: | bezglutenowy, nie zawiera drożdży |
Składniki
- woda
- 19 % nasiona słonecznika [1]
- Skoncentrowana pasta pomidorowa [1]
- olej rzepakowy [1]
- cebule [1]
- sok z cytryny [2]
- 9 % mleko kokosowe [1]
- sól kamienna
- skrobia ziemniaczana [1]
- 0,5 % curry (zawiera MUSZTARDĘ) [1]
- 0,4 % imbir [1]
- papryka [1]
- pieprz [1]
- kolendra [1]
- pieprz cayenne [1]
- z certyfikowanej produkcji ekologicznej
- Z koncentratu soku cytrynowego z certyfikowanej produkcji ekologicznej
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1181 / 282 kj / kcal |
tłuszcz | 26 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5,7 g |
węglowodany | 4,9 g |
w tym cukier | 2,4 g |
substancje balastowe | 3,3 g |
białko | 5,4 g |
sól | 0,93 g |