Zotter Schokoladen Bio Labooko 100% Maya Cacao, 65 g
Przeżyj kawałek autentycznej historii kakao
21,99 zł
(338,31 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 23% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Z kakao z Belize i Gwatemali
- Aromaty zapachowe: jagody i czereśnie
- Smak: orzechowo-pikantny
Nr art.: ZSM-20601, Zawartość: 65 g, EAN: 9006403058212
Opis
Kawałek autentycznej historii kakao. Wykonany z kakao z Belize i Gwatemali, gdzie Majowie nadal żyją i uprawiają to niezwykłe kakao. Poznaj kawałek kultury Majów, całkowicie naturalny i bez cukru.
Aromaty:
- jagody, czereśnie, lekko tropikalne akcenty
Smaki:
- orzechowo-pikantny, początkowo kwaskowaty poprzez czerwone owoce i ciemno palone aromaty, w głównej części orzechowo-pikantny, lekko taninowy finisz jak czarna herbata
Marki: | Zotter Schokoladen |
---|---|
Znak jakości: | Znak ekologiczny UE / spoza UE, Fair |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu, Bez laktozy |
Może zawierać śladowe ilości: | E - orzeszki ziemne, F - soja, G - mleko, H - orzechy, N - nasiona sezamu |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła |
Właściwości: | bezglutenowy, nie zawiera laktozy, bez dodatku cukru |
Pochodzenie surowca: | Belize, Gwatemala |
Składniki
- masa kakaowa [1]
- Ze sprawiedliwego handlu, udział sprawiedliwego handlu ogółem: 100% / z kontrolowanego rolnictwa ekologicznego
Może zawierać śladowe ilości orzechów wszelkiego rodzaju, mleka, orzeszków ziemnych, sezamu i soi.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 2583 / 617 kj / kcal |
tłuszcz | 54 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 33 g |
węglowodany | 11 g |
w tym cukier | 0,6 g |
białko | 14 g |
sól | 0,4 g |
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Zotter Schokoladen Bio Labooko 100% Maya Cacao
5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek | | 2 | (100%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
2 oceny
- Nie jest dostępna żadna recenzja