Testa Czerwony tuńczyk w organicznej oliwie z oliwek nativ extra "Sicilia IGP" - Buzzonaglia, 320 g
Tradycyjny produkt do wyśmienitych potraw
74,00 zł
(231,25 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Mięso blisko kości
- Ekologiczna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
- Do dań z makaronu i fasoli
Nr art.: IMT-testa-27, Zawartość: 320 g, EAN: 8053800870641
Opis
Co to jest "Tuńczyk Buzzonaglia"? Są to części fileta, które znajdują się bliżej kości, mają silniejsze ukrwienie i dlatego mają ciemny kolor. Testa marynuje kawałki czerwonego tuńczyka w ekologicznej oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia, dzięki czemu smak jest bardzo aromatyczny. Buzzonaglia jest tradycyjnie używana do makaronu lub podawana w stylu rustykalnym z pyszną fasolą i cebulą.
Rodzina Testa łowi ryby u wybrzeży Sycylii od ponad 200 lat. Tuńczyk co roku dociera do regionu Morza Śródziemnego po przebyciu ponad 9000 km. Jest poławiany zgodnie ze ścisłymi wytycznymi dotyczącymi dobrostanu zwierząt i natychmiast przetwarzany - dla uzyskania niezrównanej świeżości i jakości.
Wskazówka: proszę nie wyrzucać pozostałego oleju - można nim uszlachetnić sosy sałatkowe lub skropić chrupiący chleb do lampki wina.
Marki: | Testa |
---|---|
Pochodzenie: | Włochy |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni |
Pochodzenie surowca: | Włochy |
Składniki
- 69 % tuńczyk pospolity
- 30 % oliwa z oliwek extra „Sicilia IGP” [1]
- sól morska
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1800 / 430 kj / kcal |
tłuszcz | 37,4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6 g |
węglowodany | 0,1 g |
w tym cukier | <0,1 g |
substancje balastowe | <0,1 g |
białko | 23,2 g |
sól | 1 g |