Steirerkraft Pestki dyni do wypieków jakość A, 1.000 g

Udoskonal swój chleb lub inne pyszne dania

57,00 zł

(57,00 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 1.000 g

Dostępne po 3 grudnia

Dlaczego wysyłka potrwa dłużej?

Dlaczego wysyłka potrwa dłużej? Tego produktu aktualnie brak w magazynie, wkrótce będzie ponownie dostępny. Można go teraz zamówić - artykuł zostanie wysłany natychmiast po zaksięgowaniu towaru w magazynie. Zamknąć notatkę

Dostawa do czwartek, 5 grudnia

Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Idealne do chleba z pestkami dyni
  • 100% z Austrii
  • Wszechstronne zastosowanie

Nr art.: SK-11140451, Zawartość: 1.000 g, EAN: 9006453113046

Opis

Te drobne rdzenie są idealne do pieczenia chleba i innych słonych lub słodkich wypieków.

Przepis na < Słodkie paluszki z pestek dyni >

Ciasto:

  • 200 gramów masła
  • 100 g cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 300 g mąki pszennej
  • 2 żółtka
  • Białko jaja (do posmarowania)
  • Steirerkraft pestki dyni do wypieków jakość A A (posiekane według uznania)

Nadzienie:

  • 100 g kremu z orzechów laskowych
  • 50 gramów masła
  • 2 łyżki rumu

Na 2 blachy do pieczenia (całkowity czas pieczenia: ok. 30 minut w 170°C grzanie górne/dolne)

  1. Masło pokroić na kawałki i zagnieść na gładkie ciasto z pozostałymi składnikami. Wstawić do lodówki i odstawić na około 30 minut.
  2. Ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości 2 mm. Pokroić w paski o szerokości 1 cm i długości 4 cm. Rozdzielony arkusz ciasta posmarować białkiem jaja i obficie posypać pestkami dyni Steirerkraft. Położyć paski na dwóch blachach do pieczenia za pomocą szpatułki. Piec każdy około 15 minut w temperaturze 170 °C, na niezbyt jasny kolor.
  3. Na nadzienie należy utrzeć masło, dodać krem z orzechów laskowych i rum i wymieszać. Wlać mieszaninę do worka nadziewania z małą dyszą lub alternatywnie do worka do zamrażania (odciąć mały róg). Połowę paluszków ułożyć blisko siebie i udekorować delikatnymi paskami.
  4. Teraz należy użyć większej końcówki do szprycowania lub wyciąć większy otwór i nadziać nieudekorowane patyczki.
  5. Ostrożnie położyć ozdobione patyczki na patyczki z kremem. Ułożyć w słoiku i wstawić do lodówki.

Wskazówka: aby uzyskać dodatkowy smak i konsystencję, można dodać do kremu kilka łyżek startych pestek dyni.

Marki: Steirerkraft
Forma diety: Wegańskie , Wegetariański
Pochodzenie: Austria
Uwaga dotycząca przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła, Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Właściwości: bez inżynierii genetycznej
Pochodzenie surowca: Austria
Składniki
  • styryjskie pestki dyni
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania2437 / 582 kj / kcal
tłuszcz46 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe9,4 g
węglowodany2 g
  w tym cukier1,4 g
białko37 g
sól0,03 g
zawartość spermidyny10,4 mg

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Steirerkraft Pestki dyni do wypieków jakość A

1 recenzja klienta w innym języku

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

1 ocena

Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.


Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Pestki dyni do wypieków jakość A", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder