Sapore di Sole Filippo Cea - Bio migdały, 250 g
Ze smakiem słońca
25,76 zł 28,99 zł -11%
(103,04 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Odmiana apulijska
- Z lekko słodką nutą
- Chrupiące
Nr art.: EF-766002, Zawartość: 250 g, EAN: 8052286874587
Kupowane często z Mattei Toskańskie ciasteczka z orzechami laskowymi, 250 g


Opis
Odkryj wyjątkowy smak migdałów z Apulii, Filippo Cea. Ta wyjątkowa odmiana rośnie w słonecznym regionie Apulii i jest jedną z najcenniejszych na świecie. Ich naturalna słodycz i delikatna chrupkość sprawiają, że są prawdziwym przysmakiem, czy to jako przekąska, do aromatyzowania potraw, czy w słodkiej kuchni. Pochodzi z miejscowości Toritto w Górnej Murgii i jest prawdziwym symbolem bioróżnorodności i bogactwa włoskiej kultury rolnej. Po zbiorach migdały są tradycyjnie suszone w siatkach - bezpośrednio pod ciepłym apulijskim słońcem. Rezultatem jest energetyczna przekąska pełna smaku i cennych składników.
Marki: | Sapore di Sole |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna UE |
Może zawierać śladowe ilości: | H - orzechy |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 2424 / 579 kj / kcal |
tłuszcz | 50 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,8 g |
węglowodany | 22 g |
w tym cukier | 4,4 g |
substancje balastowe | 13 g |
białko | 21 g |
sól | 0 g |
Składniki
migdały[1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych