Sapore di Sole Bio fasola Munachedda, 250 g
Rarytas z Południowych Włoch z tradycyjnej hodowli
44,99 zł
(179,96 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Przyjemny aromat i delikatny kąs
- Atrakcyjna i wszechstronna
- 100 % ekologiczna, specjalna uprawa
Nr art.: EF-117659, Zawartość: 250 g, EAN: 8052286872460
Opis
„Munachedda Nera” wyróżnia się wśród typowych rodzajach fasoli: dzięki efektownemu kreskowaniu w kremowo-białym i czarnym kolorze przypomina małe misie pandy lub eleganckie figurki do gry. Jest to bardzo stara odmiana fasoli, typowa dla regionu Basilicata (południowe Włochy).
Charakterystycznie obfity smak fasoli z delikatnym kęsem otwiera wszystkie drzwi kuchni dla tego rarytasu! Ta fasolowa piękność jest uprawiana w Paterno, na wyspecjalizowanej farmie: tam wszystko kręci się wokół pnących warzyw; przede wszystkim lokalne, tradycyjne odmiany kwitną pod południowym słońcem Włoch w doskonałej jakości organicznej!
Wskazówka: fasola, nie bez niej: chociaż ta odmiana jest zbyt dobra do przetwarzania ze względu na jej atrakcyjność, wegańskie pasty do smarowania lub pikantne i słodkie nadzienia również świetnie się z nią sprawdzają.
Marki: | Sapore di Sole |
---|---|
Znak jakości: | Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Pochodzenie: | Włochy |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła |
Pochodzenie surowca: | Włochy |
Składniki
- 100 % fasola [1]
- z upraw ekologicznych
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1499 / 358 kj / kcal |
tłuszcz | 2,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,5 g |
węglowodany | 51,7 g |
w tym cukier | 4 g |
substancje balastowe | 17 g |
białko | 24 g |
sól | 0,01 g |