Recheis Makaron bio wstążkowy, 400 g
Wspaniała przyjemność w najlepszej organicznej jakości
12,99 zł
(32,48 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Austriacka pszenica durum bio
- Lokalne jaja ekologiczne z wolnego wybiegu
- Opakowanie papierowe przyjazne naturze
Nr art.: RE-1061, Zawartość: 400 g, EAN: 9000452313186
Opis
Austriacka organiczna semolina z pszenicy durum i ekologiczne jaja z austriackiej hodowli na wolnym wybiegu, a także świeża woda z rezerwatu przyrody Karwendel nadają ekologicznemu makaronowi Recheis aromatyczny smak w najlepszej jakości ekologicznej z pieczęcią jakości!
Czy jako ulubiony dodatek do kremowych dań smażonych na patelni lub gulaszów, w pożywnych sałatkach, zapiekankach lub klasycznie z sosem, pesto - chrupiący makaron o delikatnej konsystencji zachwyca dbających o środowisko miłośników makaronów. Plus: opakowanie składa się w 100% z papieru i można je później wyrzucić do makulatury.
Uwaga: makaron bio Recheis gotować w dużym rondlu - 1 litr wody na 100 gram makaronu - przez 5 do 8 minut do al dente, w zależności od rodzaju. Woda może być mocno posolona, ugotowany makaron należy szybko przetwarzać. Smacznego!
Marki: | Recheis |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć jakości Bio AMA |
Pochodzenie: | Austria |
Składniki
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1478 / 353 kj / kcal |
tłuszcz | 2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,5 g |
węglowodany | 69 g |
w tym cukier | 0,7 g |
substancje balastowe | 3,3 g |
białko | 13 g |
sól | 0,03 g |