Ölmühle Solling Organiczny czerwony olej palmowy, naturalny - Naturland Fair, 1 l

Specjalność z miąższu palmy olejowej

95,00 zł

(95,00 zł / l, włącznie z kwotą VAT 23% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 1 l

Jeszcze 3 sztuki dostępne w magazynie

Dostawa do wtorek, 26 listopada, jeśli zamówienie zostanie złożone do piątek do 00:00 godz..

Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Typowy dla tego rodzaju smak
  • Intensywny pomarańczowy kolor
  • Pochodzenie: Ghana
  • Odporny na ciepło

Nr art.: OES-12202, Zawartość: 1 l, EAN: 4031192122023

Opis

Czerwony olej palmowy jest bardzo ceniony ze względu na zawartość naturalnych karotenoidów (witamina A) i tokotrienole (witamina E). Olej palmowy jest odporny na wysokie temperatury i nadaje się do ulepszania egzotycznych potraw z warzywami, makaronem oraz do potraw z ryżem, jak również do pieczenia i smażenia. Olej palmowy jest naturalnym roślinnym olejem, który jest uzyskiwany z palm oliwnych z kontrolowanych upraw ekologicznych. Olej palmowy odznacza się wyjątkowym smakiem oraz swoim intensywnym pomarańczowym kolorem.

Czerwony olej palmowy jest uzyskiwany poprzez proste gotowanie z miąższu owocowego (Mesocarp) owoców palmy (Elaeis guineensis). W przeciwieństwie do białego oleju z nasion palmy posiada naturalny, czerwono rubinowy kolor, który jest wywołany dużą zawartością karotenoidów. Aby jak najlepiej zachować składniki, natywny, czerwony olej nie jest ani wybielany, ani perfumowany oraz rafinowany lub ekstrahowany środkami rozpuszczalnymi.

Ze względu na jego złożenia z kwasów tłuszczowych czerwony olej palmowy jest odporny zarówno w czasie podgrzewania, jak i przy utlenianiu oraz może być wykorzystywany do pieczenia i smażenia. Jest również stosowany do pielęgnacji ciała. Karetonoidy i witamina E dostarczają w pierwszej linii ochronę komórkom organizmu. Aby jak najlepiej zachować składniki, nie należy przegrzewać czerwonego oleju palmowego. Nadaje się do pieczenia i do udoskonalania, jak również lekko barwi potrawy z makaronu i ryżu, zupy, sosy. Mieszanka z natywnym olejem kokosowym idelanie pasuje do ciepłych, pysznych potraw.

Marki: Ölmühle Solling
Znak jakości: Znak ekologiczny UE / spoza UE, Naturland
Pochodzenie: Afryka
Uwaga dotycząca przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła, Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 ml
białko0 g
Zawartość energetyczna / spalania3768 / 900 kj / kcal
węglowodany0 g
  w tym cukier0 g
sól0 g
tłuszcz100 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe49,6 g
  w tym proste nienasycone kwasy tłuszczowe38,6 g
  w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe [1]11,6 g
  1. (kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6)
Składniki
  • olej palmowy [1]
  1. z kontrolowanych upraw ekologicznych

Recenzje naszych klientów

2 oceny klientów po polski dla Ölmühle Solling Organiczny czerwony olej palmowy, naturalny - Naturland Fair

14 recenzji klienta w innym języku

4,9 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
16 (88%)
4 gwiazdki
2 (11%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

18 ocen
2 recenzje klienta po polski
14 recenzji klienta w innym języku

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Organiczny czerwony olej palmowy, naturalny - Naturland Fair", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder